قارچ های عجیبی که در تاریکی می درخشند
به گزارش لیتن، آیا می دانستید در جهان قارچ هایی وجود دارند که در تاریکی می درخشند؟ ارسطو بیش از 2000 سال پیش از این واقعیت جالب آگاه بود اما دلیلش را نمی دانست. اکنون، محققان پاسخ خوبی برای این معما پیدا کرده اند.
نور ساطع شده از قارچ های درخشان توجه حشرات از جمله سوسک ها، مگس ها، زنبورها و مورچه ها را به خود جلب می کند. این بازدیدکنندگان ظاهراً برای قارچ ها سودمند هستند چرا که هاگ های آن ها در محیط پخش می کنند.
بر اساس پژوهشی تازه که نتایجش درCurrent Biology منتشر شده است، نورتابی زیستی قارچ ها تحت کنترل ساعت بیولوژیک است. در حقیقت همین کشف بود که توجه محققان را به اهداف پشت این درخشش عجیب معطوف کرد.
به نظر می رسد که قارچ ها نور تولید می کنند تا مورد توجه حشرات قرار گیرند. حشراتی که می توانند با حمل هاگ ها مکان های نوی برای زندگی به قارچ ها هدیه کنند. کنترل نورتابی با ساعت زیستی این فرایند را کارآمدتر می کند.
پیش از این دانشمندان بر این باور بودند که قارچ ها در تمام مدت شبانه روز نور تولید می کنند و آن را محصول فرعی یک فرایند متابولیک می دانستند.
اما با کشف نو تعیین شد که حداقل درباره Neonothopanus gardneri که یکی از بزرگترین و درخشان ترین قارچ ها است، نورتابی تحت کنترل ساعتی بیولوژیک است. بر این اساس قارچ ها با زمانی می درخشند که احتمال بیشتری برای جلب توجه حشرات وجود دارد.
منبع: خبرآنلاین
منبع: فرادید