عرق سوز شدن حین کوهنوردی؛ مقابله و درمان

به گزارش لیتن، عرق سوز شدن چیست؟ اگر در حین ورزش، کوهنوردی یا طبیعت گردی به آن دچار شدید چه راهکارهایی برای درمان آن وجود دارد؟ برای دانستن این سوال در خبرنگاران همراه ما باشید.

عرق سوز شدن حین کوهنوردی؛ مقابله و درمان

همه ما بعد از یک پیاده روی یا کوهنوردی طولانی، این خارش دردناک یا عرق سوز شدن را تجربه نموده ایم. با هر قدمی که برمی داریم، پوستمان بیشتر ساییده می شود و این حس ناخوشایند شدت بیشتری می گیرد. شاید یکی از شایع ترین مسائل ورزش هایی چون کوهنوردی یا پیاده روی های طولانی همین مشکل عرق سوز شدن باشد.

اما خبر خوب این است که با کمی اطلاعات داشتن راجع به این موضوع، می توان جلوی این مشکل را گرفت یا حداقل درد ناشی از آن را به حداقل رساند.

در این مقاله هر آن چیزی که راجع به عرق سوز شدن، از علت به وجود آمدن آن تا راهکارهایی برای جلوگیری از آن و درمان مختصر و موقتی آن را در حین کوهنوردی، برای شما عزیزان شرح می دهیم.

عرق سوز شدن چیست؟

عرق سوز شدن نتیجه تماس پوست با لباس، تعریق و ساییدگی کوله پشتی سنگین با شانه ها و کمر است. نوعی مصدومیت مختصر و دردناک که از ساییدگی و اصطکاک ناشی می شود. این مشکل زمانی بروز می نماید که پوست شما در تماس با پوشاک یا تجهیزات خیس و عرق آلود ساییده شود.

نتیجه آن قرمزی، خارش و التهاب است. اگر این موضوع زمان بیشتری ادامه پیدا کند، زخم عمیق تر شده و نهایتا به خونریزی منجر خواهد شد. این مشکل معمولا در اندامی از بدن نمایان می شود که همیشه در تحرک هستند. بین ران ها و زیربغل را در نظر بگیرید.

این نقاط از بدن خواهی نخواهی همیشه در معرض عرق سوز شدن قرار دارند و علت آن هم سایش پوست با پوست است. حال با هم نگاهی به راهکارهای مقابله با آن می اندازیم.

لباس و تجهیزات مناسب بپوشید

یکی از مهم ترین راهکارها همین است که لباستان به تن شما گشاد یا تنگ نباشد. لباس های گشاد با چروک شدن یا تاخوردگی باعث بروز این مشکل می شوند. بندهای کوله پشتی اگر بیش از حد بلند باشند شانه های شما را دچار ساییدگی می نمایند.

همین نکته در خصوص کفش یا پوتین های کوهنوردی شما نیز صدق می نماید. اگر شما در حین ورزشتان متوجه این ساییدگی شدید، می توانید با گذاشتن تکه ای پنبه یا فوم مخصوص از آن جلوگیری کنید. نکته دیگر کندن تگ لباس در پشت گردن است که بعضی اوقات یاری بزرگی می نماید.

کتان نپوشید

اما علت این توصیه چیست؟ علت آن بسیار ساده است! زمانی که کتان خیس شود، مدت بیشتری طول می کشد تا خشک شود. این جنس آب و عرق را جذب نموده و به پوست شما می چسبد.

به هیچ وجه از لباس ها، مخصوصا لباس زیرهایی که از جنس کتان است استفاده نکنید. پس با این حساب، برترین پارچه برای لباس کوهنوردی کدام است؟

لباس های پشمی برترین گزینه هستند. علت آن هم این است که آب و عرق زیادی را به خود جذب می نمایند و سریع هم خشک می شوند.

پیراهنتان را در شلوارتان نگذارید!

این نکته مخصوص کسانی است که در تابستان به کوهنوردی می فرایند. این کار باعث می شود تا بین شلوار و لباس شما هوا در جریان باشد و موجب خشک شدن آب و عرق ناشی از ورزش شود.

پوشاک تمیز بپوشید

جدا از حیاتی بودن داشتن پوستی تمیز، این موضوع در خصوص لباس هایتان نیز صادق است. شاید با خود بگویید این دیگر چه جور توصیه ای است. اما مردم بسیاری این موضوع را به آن صورت که باید جدی نمی گیرند.

از پماد یا پودر بهره ببرید تا پوستتان خشک بماند

شما می توانید از این محصولات در حین کوهنوردی بهره ببرید. انتخاب محصول به سلیقه شما برمی شود. این که از پماد یا کرم های روان نماینده بهره ببرید تا اصطکاک پوستتان کم شود یا از پودر بچه برای خشک نگه داشتن پوستتان بهره ببرید، انتخابش با شما است.

آب بنوشید

حتما با خودتان می گویید اگر بیشتر آب بنوشیم، بیشتر تعریق می کنیم!

این موضوع کاملا درست است. اما هیچ تحرکی بدون تعریق نیست. وقتی بیشتر آب می نوشید، تجمع نمک در عرقتان کمتر می شود و حداقل سوزش کمتری را تجربه خواهید کرد.

حال چطور به صورت موقتی آن را درمان کنیم؟

حتی اگر تمام توصیه های بالا را به کار بگیرید، باز هم ممکن است بدشانسی بیاورید و سوزش و خارش به سراغ پوست شما بیاید. پوست ساییده شده باید درمان شود حتی اگر این درمان خیلی مختصر و ساده باشد. پس نسبت به آن بی تفاوت نباشید.

قدم اول: قسمت مجروح پوستتان را شسته و خشک کنید

به محض این که ورزشتان تمام شد، منطقه ساییده شده را با آب ولرم و صابون آنتی باکتریال بشویید. سپس با قرار دادن حوله بر روی آن منطقه پوستتان را خشک کنید. هرگز حوله را روی منطقه ملتهب نکشید.

قدم دوم: قبل از خواب، به پوست خود کرم یا لوسیون بزنید

مالیدن اندازه زیادی لوسیون و کرم باعث می شود تا زمانی که شما خوابید، پوستتان سریع تر خودش را بازسازی کند. می توانید از کرم زینک اکسید، روغن نارگیل یا وازلین برای این منظور بهره ببرید.

قدم سوم: کمی استراحت

پوست ساییده برای بازسازی خودش به زمان احتیاج دارد. پس قبل از اینکه دوباره شال و کلاه نموده و به دل کوه بزنید، بگذارید تا پوستتان به شرایط معمول خود برشود. اگر پوست شما به طور کامل درمان نشده باشد، شرایطش بدتر شده و احتمال زیادی وجود دارد که دچار عفونت شود.

منبع: کجارو / theadventurejunkies.com
انتشار: 22 اسفند 1400 بروزرسانی: 22 اسفند 1400 گردآورنده: liten.ir شناسه مطلب: 2043

به "عرق سوز شدن حین کوهنوردی؛ مقابله و درمان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "عرق سوز شدن حین کوهنوردی؛ مقابله و درمان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید