آمادگی صنعت پوشاک برای تامین ماسک و گان

به گزارش لیتن، عضو هیات مدیره اتحادیه فراوری و صادرات نساجی و پوشاک گفت: فعالان صنعت نساجی و پوشاک می توانند به شرط حمایت دولت و در نظر گرفته شدن ارزش افزوده کافی در مقایسه با نمونه های مشابه خارجی، ماسک و لباس گان مورد احتیاج کشور را تامین نموده و حتی صادر نمایند.

آمادگی صنعت پوشاک برای تامین ماسک و گان

به گزارش گروه اقتصادی خبرنگاران مجید نامی اضافه نمود: اسفند ماه پارسال به دلیل شیوع کرونا، رکود مطلق را در صنعت پوشاک کشور شاهد بودیم و همه مراکز خرید و فروشگاه ها تعطیل شد.

وی بیان داشت: هرچند فروش برخط (آنلاین) در موضوع پوشاک وجود دارد، اما هنوز جایگاهی بین مردم و فروشندگان پیدا ننموده و به همین دلیل بازار، رکودی بسیار شدید را تجربه کرد.

نامی ادامه داد: اگر حوادث آبان ماه پارسال و افزایش قیمت بنزین و شوک ناشی از سقوط هواپیمای اوکراینی را اضافه کنیم که فروش پوشاک را به شدت تحت تاثیر قرار داد، همه فعالان این صنعت امیدوار به بازار شب عید و اسفند ماه بودند، اما اینبار ویروس کرونا همه پیش بینی ها را نقش بر آب کرد.

این مقام صنفی افزود: فراورینمایندگان به ویژه اعضای شورای عالی برند و اتحادیه فراوری و صادرات نساجی و پوشاک طی فراخوانی به فعالان این صنعت، از وزارتخانه های صنعت و بهداشت و درمان درخواست کردند تا ستاد مشترکی برای تامین ماسک و لباس گان تشکیل گردد.

وی اعلام کرد: فعالیت های این ستاد به طور عمده به صورت خیریه، یاری های مردمی و یاری های فراورینمایندگان بود و به صورت مجانی کار کردند، یعنی فروش شان صفر بوده و هیچ درآمدی از این محل کسب نکردند، با وجود این به فعالیت خود در تعطیلات نوروز 99 نیز بدون وقفه ادامه دادند.

نامی گفت: چند برند اصلی و حدود 40 شرکت عظیم همراه با کارگاه های کوچک و دوزنده هایی که برای این شرکت ها کار می کردند، در این طرح حضور دارند که همه آن ها ایثار نموده و تا به امروز نیز پای کار مانده اند.

وی یادآور شد: امروز همه لباس های مربوط به فصل زمستان و کالا های بهاره فراوری شده، اما به فروش نرفته و انبار ها مملو از لباس است.

عضو هیات مدیره اتحادیه فراوری و صادرات نساجی و پوشاک بیان داشت: صنعت پوشاک جزو پنج صنعت آسیب دیده از کرونا بوده که دستور به تعطیلی آن ها داده شده، فعالان آن کار ننموده و درآمدی نداشتند.

وی توضیح داد: 80 درصد تجارت زنجیره فراوری تا فروش محصولات پوشاکی در سال گذشته آسیب دیده است.

نامی یادآوری کرد: به دلیل فروش نرفتن لباس ها، تعهدات اقتصادی زیادی بر دوش فراورینمایندگان (در تامین مواد اولیه) و فروشندگان واقعی باقی مانده، چک های زیادی وجود دارد که پاس نشده و بیشتر این واحد ها در پرداخت حقوق پرسنل و کارگران خود به مشکل بر خورده اند.

وی گفت: به طور معمول 70 تا 80 درصد از بازار کل پوشاک کشور مربوط به اسفند ماه و شب عید است که به دلیل شیوع کرونا از دست رفت.

این مقام صنفی ادامه داد: اکنون به دلیل مباحث فاصله گذاری اجتماعی و قرنطینه، علاوه بر رکود، قدرت خرید افراد نیز کاهش یافته و در این شرایط مردم سعی می نمایند مایحتاج ضروری و اولیه خود را تامین نمایند و به طور طبیعی خرید پوشاک خیلی معنی ندارد.

وی اعلام کرد: فراورینمایندگان زیادی از این صنعت، از ابتدای سال جاری فراوری و صادرات ماسک و لباس گان را در دستور کار خود قرار داده اند و درخواست های متعددی در این زمینه به انجمن رسیده است.

نامی گفت: فعالان پوشاک اکنون خواسته های متعددی از ستاد مبارزه با کرونا دارند که اگر اجابت نگردد این صنعت اشتغال زا را با مسائل متعدد روبرو خواهد نمود.

وی تاکید نمود: اعتبارات و تسهیلات بانکی به منظور تقویت سرمایه در گردش واحد های فراوریی، بخگرددگی سهم بیمه کارگر و کارفرما و بخگرددگی یا تعویق اقتصادیات ها از جمله این خواسته ها است و در غیر این صورت به ویژه تامین نشدن گردش اقتصادی لازم، نگه داشتن کارگران و پرسنل برای بسیاری واحد ها سخت خواهد بود.

نامی ادامه داد: در صورت بروز بیکاری، افراد باید برای دریافت بیمه بیکاری به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی معرفی شوند که بار اقتصادی شدیدی برای دولت به همراه خواهد داشت و به همین دلیل بهتر است دولت با تامین سرمایه در گردش لازم برای شرکت های سرپا با بهره اندک و بازپرداخت طولانی مدت، به ادامه فعالیتشان یاری کند.

وی توضیح داد: مطابق محاسبات صورت گرفته، سرمایه در گردش مورد احتیاج این صنعت نزدیک به یک میلیارد دلار یا 15 هزار میلیارد تومان است تا از بروز بحران در آن جلوگیری جلوگیری گردد.

عضو هیات مدیره اتحادیه فراوری و صادرات نساجی و پوشاک گفت: اکنون بسیاری از واحد های تامین پوشاک آماده تغییر کاربری برای تامین گان و ماسک مورد احتیاج کشور و حتی صادرات آن ها هستند، در این زمینه ظرفیت حرکت خوبی در داخل کشور وجود داشته و کافیست ماده اولیه مورد احتیاج یعنی پارچه برای فراوری لوازم بهداشتی و پزشکی تهیه گردد.

وی گفت: با این که امکان فراوری اقلام بهداشتی و پزشکی یاد شده در کشور وجود دارد، اما با بروکراسی اداری روبرو ایم، به طور نمونه اسفند ماه پارسال شرکت ها برای تامین ماده اولیه پارچه با معطلی زیادی روبرو می شدند، انگار وزارت بهداشت و درمان زیاد این موضوع را جدی نگرفته بود و بیشتر متمایل به واردات بود.

این مقام صنفی اضافه نمود: اگر قرار باشد هر دست لباس گان خارجی هشت دلار باشد، اما برای فراوری داخل همین کالا دولت حدود 1.5 تا 2 دلار بخواهد بپردازد، چرخ کار به درستی نمی چرخد.

وی از ارائه پیشنهادی به ستاد ملی مبارزه با کرونا در حمایت این ستاد از تغییر کاربری ها واحد های پوشاکی برای تامین ماسک و گان اطلاع داد و گفت: باید دولت از این سرمایه گذاری ها به صورت ضربتی حمایت کند که در این صورت حتی امکان صادرات این محصولات نیز فراهم می گردد.

نامی، از چین، مالزی و بعضی کشور های آسیای جنوب شرقی مثال زد که سرمایه گذاری زیادی در این زمینه انجام داده و اکنون به صادرات ماسک و گان به سایر کشور های دنیا مشغولند.

وی اعلام کرد: دولت می تواند روی فراورینمایندگان این محصولات حساب باز کند، زیرا دانش فنی، امکان فراوری و مواد اولیه مورد احتیاج را در کشور در اختیار داریم، به شرط اینکه با قیمت گذاری مناسب، فراوری برای واحد ها مقرون به صرفه بوده و ارزش اضافه نموده داشته باشد.

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 5 خرداد 1399 بروزرسانی: 5 مهر 1399 گردآورنده: liten.ir شناسه مطلب: 990

به "آمادگی صنعت پوشاک برای تامین ماسک و گان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آمادگی صنعت پوشاک برای تامین ماسک و گان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید