چگونه می توانیم سرعت اینترنت خود را افزایش دهیم؟

به گزارش لیتن، احساس می کنید سرعت اینترنت شما ضعیف است و نمی توانید به راحتی در شبکه های اجتماعی گشت زنی کنید یا فایل های حجم بالا را دانلود کنید؟ سرعت اینترنت شما در حد سرویسی که خریداری نموده اید نیست؟ وای فای شما کند شده است و سرعت سابق را ندارد؟ در همه جای خانه یا محل کار وای فای پرسرعت ندارید؟ باید بدانید که دلایل زیادی برای سرعت پایین اتصال اینترنت وجود دارد. این مشکل می تواند مربوط به مودم یا روتر، سیگنال وای فای و قدرت آن ها، تعداد دستگاه های موجود در شبکه، پهنای باند و حتی یک سرور DNS کند باشد. وبسایت wikiHow راه کار هایی را به شما معرفی می نماید که بدون افزایش هزینه، سرعت اینترنت خود را افزایش دهید و از سرعتی بالاتر لذت ببرید.

چگونه می توانیم سرعت اینترنت خود را افزایش دهیم؟

بخش اول: ملاحظات عمومی

1. یافتن آنچه ممکن است باعث کندی سرعت اینترنت گردد: دلایل بی شماری وجود دارد که چرا اینترنت شما ممکن است آنگونه که انتظار دارید عمل نکند. در این خصوص معمولاً چند دلیل رایج شامل موارد زیر وجود دارد:

استفاده از نرم افزار یا سخت افزار قدیمی

وجود تعداد بیش از حدی از رایانه ها یا تلفن همراه متصل به شبکه

دانلود های مداوم و بی وقفه

تداخل سیگنال های مختلف

سرعت اینترنت کم از ارائه دهنده خدمات اینترنت

2. سرعت اینترنت خود را آنالیز کنید: شما مبلغ مشخصی را برای میزان مشخصی از سرعت اینترنت پرداخت می کنید. آنالیز بارگذاری واقعی و سرعت دانلود شما، ایده تقریبی از نزدیک بودن سرعت تبلیغ شده با سرعتی که از آن برخوردار هستید به شما می دهد. بسیاری از ارائه دهندگان خدمات اینترنتی، سرعت حدبیشتر را تبلیغ می نمایند و این بدان معناست که ممکن است شما این حدبیشتر را هیچگاه تجربه نکنید. بیشتر اوقات، بالاترین سرعت بارگذاری یا بارگیری رایانه شما کمی پایین تر از سرعت تبلیغ شده خواهد بود. اگر سرعت واقعی نزدیک به سرعت تبلیغ شده باشد، مشکل از ارائه دهنه خدمات اینترنتی شما نیست.

3. نتیجه سرعت اینترنت خود را با طرحی که خریدید مقایسه کنید: طرح خدماتی خریداری شده خود را آنالیز کنید تا ببینید برای چه سرعتی، چه مقدار پول پرداخت می کنید، سپس آن را با سرعت واقعی که پیدا کردید مقایسه کنید. اگر سرعتی که به دست آوردید با سرعت ذکر شده در طرح شما یکی نبود و حتی نزدیک به آن نبود حتماً با ارائه دهنده خدمات اینترنتی خود تماس بگیرید. اگر مدت طولانی است که اینترنت خود را به روز ننموده اید، ممکن است بتوانید با قیمت های پایین تر اینترنت سریع تری پیدا کنید. همه ارائه دهندگان خدمات اینترنتی موجود در منطقه خود را آنالیز کنید.

4. فاصله بین رایانه و روتر خود را کاهش دهید: اگر به وسیله یک روتر Wi-Fi به اینترنت متصل می شوید، خواهید دید که با فاصله دریافت بیشتر از روتر، سرعت اینترنت شما نیز پایین می آید. برای برخورداری از حدبیشتر سرعت اینترنت تا حد ممکن به روتر خود نزدیک شوید. همچنین اطمینان حاصل کنید که تهویه اتاق شما در حدی باشد که هم روتر و رایانه شما بیش از حد گرم نشوند.

5. بین کامپیوتر و روتر خط دید ایجاد کنید: باید توجه داشته باشید که در راستا سیگنال های روتر شما مانعی مانند دیوار یا یک وسیله خانگی مثل یخچال قرار نداشته باشد، چون این امر تضعیف سیگنال دریافتی کامپیوتر از روتر می گردد. یک قانون خوب این است که روتر خود را در فاصله ای از کامپیوتر یا موبایل خود قرار دهید که قابل مشاهده باشد.

6. تعداد دستگاه های متصل به شبکه را به حداقل برسانید: مانند یک آزادراه، شبکه Wi-Fi شما فقط می تواند میزان خاصی از ترافیک را اداره و مدیریت کند و اگر این میزان افزایش یابد طبیعتاً سرعت آن نیز دچار اختلال خواهد شد. در صورت امکان، اطمینان حاصل کنید که کامپیوتر شما تنها دستگاه متصل به روتر شماست. این امر احتمالاً سرعت اینترنت بهتری را در اختیار شما قرار می دهد. محدود کردن دسترسی به اینترنت به یک رایانه همواره امکان پذیر نیست، اما می توانید مواردی مانند تلویزیون های هوشمند، رایانه های اضافی، کنسول های بازی های ویدیویی و هر چیز دیگری (مانند تلفن هوشمند یا تبلت) که اتصال به اینترنت را حفظ می نمایند را خاموش و جدا کنید.

7. به جای Wi-Fi از اترنت بهره ببرید: بیشتر رایانه ها می توانند با استفاده از کابل اترنت مستقیماً به روتر وصل شوند و این باعث می گردد تا زمان بین خروج سیگنال روتر و دریافت سیگنال توسط رایانه، حذف گردد. البته شما نمی توانید سیستم عامل های تلفن همراه (مانند تلفن های هوشمند و تبلت ها) را به اترنت وصل کنید. همچنین اگر از رایانه Mac استفاده می کنید و بخواهید کامپیوتر خود را به روتر وصل کنید، به آداپتور اترنت به USB-C نیاز خواهید داشت.

بخش دوم: ملاحظات سخت افزاری

1. عمر سخت افزار های خود را آنالیز کنید: روترها، مودم ها، رایانه ها، تلفن های هوشمند و تبلت ها، همه بعد از گذشت چند سال دچار استهلاک می شوند. اگر یک یا چند مورد از این موارد استثنایی، قدیمی تر از چهار سال یا بیشتر باشند، ممکن است شما را با برخی از مسائل مربوط به کندی اینترنت روبرو کند. همچنین ممکن است شما یک سیستم عامل بسیار جدید را روی یک رایانه قدیمی یا تلفن همراه هوشمند نصب کنید که قطعاً شما را با مشکل روبرو خواهد نمود. متأسفانه بهترین راه چاره برای خلاص شدن از فناوری قدیمی، خرید فناوری جدید است.

2. روتر و مودم خود را برای چند دقیقه از برق جدا کنید: این کار معمولاً به روتر شما اجازه می دهد تا حافظه داخلی خود را پاک نموده و از ابتدا آغاز به کار کند. ری استارت مجدد روتر باعث می گردد که خلوت ترین کانال Wi-Fi را انتخاب کند، چیزی که ممکن است بسته به موقعیت مکانی شما، روزانه تغییر کند. شما حتی می توانید روتر خود را به گونه ای تنظیم کنید که به صورت روزانه خود را ری استارت کند.

3. سیستم عامل روتر خود را ارتقا دهید: یک سیستم عامل قدیمی می تواند مانع از اتصال مستمر روتر شما گردد. ارتقای سیستم عامل روتر، فرایندی است که به نوع دستگاه بستگی دارد، بنابراین برای این کار باید کتابچه راهنمای روتر خود را آنالیز کنید. با این حال به طور معمول، شما می توانید به صفحه تنظیمات روتر بروید، دکمه Update یا Install Firmware را پیدا کنید و روی آن کلیک کنید. این امر به ویژه در صورتی که اخیراً یک روتر با نام تجاری جدید خریداری نموده اید، یا از روتری استفاده می کنید که بیش از یک سال یا دو سال از آن بهره گرفته اید، بسیار مهم است.

4. مکان روتر خود را تغییر دهید: خط دید بین منطقه کار و روتر شما مهم است، اما مهم است که چند دستگاه برقی در نزدیکی روتر وجود داشته باشد. این دستگاه ها می تواند از مانیتور ها تا مایکروویو گرفته تا یخچال باشدف بنابراین مطمئن شوید که روتر شما از این دستگاه ها دور است. همچنین روتر را باید نسبتاً در جای بالایی قرار داد. اگر روتر در سطحی پایین تر از سطح قرار گیری دستگاه های مورد استفاده شما از جمله رایانه، تلفن، تبلت و ... باشد، احتمالاً با مسائل اتصال به اینترنت روبرو خواهید شد.

5. تمام دستگاه های متصل به اینترنت را مجدداً ری استارت کنید: روش قدیمی خاموش و روشن کردن دوباره دستگاه ها در هنگام تنظیم مجدد اتصال به اینترنت، هنوز هم بسیار مناسب عمل می نماید، به خصوص هنگام استفاده از دستگاهی که طی چند روز به هیچ وجه خاموش نشده باشند.

6. از یک توسعه دهنده دامنه Wi-Fi بهره ببرید: توسعه دهنده دامنه Wi-Fi دستگاه کوچکی هستند که سیگنال Wi-Fi روتر شما را دریافت می نمایند و آن را تقویت می نمایند. همچنین این دستگاه ها به Wi-Fi شما اجازه می دهد تا در مکان هایی که قبلاً نمی توانستید سیگنال دریافت کنید، به رایانه شما برسد. تقویت نماینده های Wi-Fi می توانند مدل های بسیار متفاوتی دارند، اما اغلب ارزان تر از خرید روتر جدید هستند. البته باید در نظر بگیرید که تقویت نماینده ای که می خرید، باید با روتر شما خوب کار کند. در مواردی اگر یک قوطی آلومینیومی داشته باشید، می توانید تقویت نماینده خانگی خود را بسازید.

7. یک روتر جدید بخرید: همانطور که قبلاً نیز اشاره شد، اگر روتر و یا مودم شما بیش از چند سال قدمت داشته باشد، خرید یک دستگاه جدید مطمئناً می تواند سرعت و پذیرش اینترنت شما را افزایش دهد.

بخش سوم: ملاحظات نرم افزاری

1. رایانه یا دستگاه تلفن خود را آپدیت کنید: همواره باید رایانه، تلفن هوشمند و یا تبلت خود را به جدیدترین سیستم های عامل آپدیت کنید.

2. رایانه خود را اسکن کنید: برخی اوقات بدافزار ها یا ویروس ها می توانند در توانایی رایانه در دسترسی به اینترنت اختلال ایجاد نمایند. اجرای نرم افزار آنتی ویروس، برنامه های مضر را در رایانه شما پیدا و حذف می نماید. ایده خوبی است که هر هفته یک بار اسکن سیستم خود را اجرا کنید، حتی اگر به نظر می رسد سیستم شما هیچ اشکالی نداشته باشد.

3. مرورگر اینترنت خود را به روز کنید: مرورگر اینترنت قدیمی می تواند باعث کند شدن بار بارگذاری صفحه وب، فیلم و بسیاری از کار های دیگر گردد؛ بنابراین سعی کنید همواره مرورگر های اینترنتی مورد استفاده خود را به روز کنید.

4. فایل های کش مرورگر خود را پاک کنید: یکی دیگر از جنبه های مرورگر شما که می تواند باعث ایجاد مشکل در اینترنت گردد، حافظه پنهان مرورگر است. اطلاعات ذخیره شده به وب سایت ها اجازه می دهد که سریعتر بارگذاری شوند، اما اگر حافظه نهان وب سایت با سوابق مرورگر مطابقت نداشته باشد، باعث ایجاد خطا و مسائل اتصال می گردد. وقتی کش مرورگر خود را پاک کنید، سرعت آن نیز بیشتر می گردد.

5. نوار های ابزار را از مرورگر خود حذف کنید: اگر مرورگر شما چندین نوار ابزار یا افزودنی دارد، حذف آن ها باعث می گردد مرورگر شما سرعت بگیرد.

6. از مرورگر های Google Chrome یا Firefox بهره ببرید: این دو مرورگر معمولاً سریعتر از سایر رقبا هستند و برای همه سیستم عامل ها از جمله ویندوز، مک، آیفون و اندروید در دسترس هستند.

بخش چهارم: تغییر سرور DNS

در برخی موارد و در صورتی که سرور DNS پیش فرض ارایه دهنده خدمات اینترنت شما کند باشد، سوئیچینگ سرور DNS می تواند سرعت اتصال شما را به شکل ظاهری افزایش دهد. در ادامه تغییر سرور DSN در دو سیستم عامل ویندوز و مک را به شما نشان خواهیم داد.

الف) تغییر سرور DSN در سیستم عامل ویندوز

1. روی نماد ویندوز در گوشه پایین سمت چپ صفحه کلیک کنید.

2. واژه Control Panel (کنترل پنل) را در صفحه مورد نظر تایپ کنید، سپس در بالای پنجره استارت، روی Control Panel کلیک کنید.

3. حالت نمایش را به نماد های عظیم تغییر دهید: روی گزینه View by در سمت راست صفحه، در گوشه سمت راست بالای کلیک کنید، سپس در منوی کشویی بر روی گزینه Large icons کلیک کنید. اگر به صورت پیش فرض این گزینه بر روی Large icons بود، آن را تغییر ندهید.

4. بر روی گزینه Network and Sharing Center کلیک کنید. این گزینه در سمت راست پنجره Control Panel واقع شده است.

5. بر روی گزینه Change adapter settings کلیک کنید. این پیوند در سمت چپ بالای پنجره واقع شده است.

6. صفحه اتصالات اینترنتی خود را باز کنید. بر روی اتصال Wi-Fi فعلی را کلیک کنید، سپس در قسمت بالای پنجره روی گزینه Change settings of this connection کلیک کنید.

7. بر روی گزینه (Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4 کلیک کنید. این گزینه در وسط پنجره واقع شده است.

8. بر روی گزینه Properties کلیک کنید. این دکمه را در پایین صفحه پیدا خواهید کرد. با این کار یک پنجره جدید باز می گردد.

9. بر روی گزینه Use the following DNS server کلیک کنید.

10. آدرس جدید DNS را در هر یک از جعبه ها وارد کنید. بسته به اینکه آیا ترجیح می دهید از OpenDNS یا سرور های Google بهره ببرید، یکی از موارد زیر را انجام دهید.

ـ Google - 8.8.8.8 را در جعبه متن Preferred DNS Server تایپ کنید، سپس 8.8.4.4 را در جعبه متن Server DNS Alternate تایپ کنید.

ـ برای OpenDSN،عدد 208.67.222.222 را در جعبه متن Preferred DNS server تایپ کنید، سپس 208.67.220.220 را در جعبه متن Alternative DNS server تایپ کنید.

11. بر روی گزینه OK کلیک کنید.

12. بر روی گزینه Close کلیک کنید. با این کار سیستم تنظیمات مورد شما را ذخیره و اعمال می نماید.

ب) تغییر سرور DSN در سیستم عامل مک

1. در گوشه سمت چپ صفحه، روی نماد Apple کلیک کنید. یک منوی کشویی ظاهر می گردد.

2. بر روی گزینه System Preferences در منوی کشویی کلیک کنید.

3. بر روی گزینه Network کلیک کنید. این گزینه را در پنجره System Preferences پیدا خواهید کرد. با کلیک بر روی آن یک پنجره جدید باز می گردد.

4. connection خود را انتخاب کنید و بر روی اتصال Wi-Fi فعلی خود، در نوار کناری سمت چپ کلیک کنید.

5. بر روی گزینه Advanced کلیک کنید که در انتهای پنجره واقع شده است. با این کار پنجره دیگری باز خواهد شد.

6. بر روی گزینه DNS کلیک کنید. این گزینه در بالای پنجره است.

7. بر روی علامت + کلیک کنید که در گوشه پایین سمت چپ پنجره واقع شده است.

8. آدرس DNS اولیه را وارد کنید. بسته به اینکه آیا شما ترجیح می دهید از OpenDNS یا سرور های Google بهره ببرید، یکی از موارد زیر را انجام دهید:

ـ برای سرور گوگل 8.8.8.8 را تایپ کنید و سپس بر روی گزینه Return کلیک کنید.

ـ برای OpenDSN، عدد 208.67.222.222 را تایپ کنید و سپس بر روی گزینه Return کلیک کنید.

9. مجدداً بر روی گزینه + کلیک کنید، سپس آدرس DNS ثانویه را وارد کنید. دوباره بسته به آدرسی که در ابتدا انتخاب نموده اید یکی از موارد زیر را انجام دهید:

ـ برای سرور گوگل 8.8.8.8 را تایپ کنید و سپس بر روی گزینه Return کلیک کنید.

ـ برای OpenDSN، عدد 208.67.222.222 را تایپ کنید و سپس بر روی گزینه Return کلیک کنید.

10. بر روی گزینه OK کلیک کنید. این تنظیمات DNS شما را ذخیره می نماید.

11. بر روی گزینه Apply کلیک کنید. با این کار تنظیمات DNS خود را به شبکه اعمال می کنید.

منبع: فرارو
انتشار: 21 مرداد 1399 بروزرسانی: 5 مهر 1399 گردآورنده: liten.ir شناسه مطلب: 1111

به "چگونه می توانیم سرعت اینترنت خود را افزایش دهیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چگونه می توانیم سرعت اینترنت خود را افزایش دهیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید