ارتقا پاور کامپیوتر؛ هر چند وقت یک بار باید انجام دهیم؟
به گزارش لیتن، ارتقا پاور کامپیوتر یکی از دغدغه های مهم کاربران کامپیوتر محسوب می گردد. با خرید پاور کامپیوتر می توان سخت افزارهای جدیدی را هم به منظور ارتقای رایانه شخصی تهیه کرد. با این حال، سوال اصلی اینجاست هر از چند وقت یک بار باید پاور کامپیوتر را ارتقا داد؟
ما اغلب از پاور کامپیوتر خود غافل می شویم. در واقع، بسیاری از ما می توانیم سال ها و نسل ها از آخرین سخت افزار رایانه شخصی بدون دست زدن به آن استفاده کنیم. اما چه در حال اسمبل یک رایانه شخصی تازه باشید، چه قصد داشته باشید به زودی دسکتاپ خود را ارتقا دهید یا از قبل یک رایانه قابل اعتماد دارید که تمام نیازهای شما را برآورده می نماید، هنوز باید بدانید چه زمانی باید ارتقا پاور کامپیوتر را در دستور کار خود قرار دهید.
منابع تغذیه به طور معمول به گونه ای طراحی شده اند که نسبت به سایر اجزای رایانه شخصی عمر بیشتری داشته باشند؛ به همین علت است که معمولا ضمانت های طولانی تری دارند. به عنوان مثال، Seasonic با منبع تغذیه سری PRIME خود یک گارانتی 12 ساله خیره نماینده را ارائه می دهد. بنابراین، حتی اگر پس از یک دهه استفاده از کار بیفتد، می توانید آن را به سازنده تحویل داده و جایگزین تازهی را دریافت کنید.
با این حال، همه پاورها کیفیت و ضمانت یکسانی ندارند؛ بنابراین بعضی از مدل ها ممکن است با ضمانت های کوتاه تری عرضه شوند. بیشتر فراوری نمایندگان منابع تغذیه ای را که ارائه می دهند آزمایش نموده و اطمینان حاصل می نمایند که محصولاتشان بیشتر از گارانتی دوام خواهند داشت. بنابراین، می توانید مطمئن باشید که منبع تغذیه شما تا زمانی که سازنده تضمین می نماید دوام خواهد آورد.
البته این بدان معنا نیست که باید به محض اتمام گارانتی، پاور کامپیوتر خود را تعویض کنید. اگر به خوبی از آن مراقبت کنید (با تمیز نگه داشتن آن، اجتناب از بار اضافی و داشتن منبع برق تمیز)، پاور شما می تواند چند سال دیگر پس از تاریخ گارانتی دوام بیاورد.
با این حال، در ارتقا پاور کامپیوتر نیاز نیست خیلی عجله کنید. یک قانون کلی خوب این است که شما باید یک یا دو سال پس از خاتمه گارانتی پاور کامپیوتر خود را در نظر بگیرید. در حالی که پاور ممکن است بعد از آن دوره همچنان از دید کلی خوب به نظر برسد، آیا حاضر هستید تا سایر قطعات گران تر رایانه خود را فقط برای صرفه جویی در هزینه به خطر بیندازید؟
هنگامی که شما یک ارتقا قابل توجه انجام می دهید
پاورهای کامپیوتر به طور کلی یک عدد تحت عنوان حدبیشتر ظرفیت را دارا هستند و این ظرفیت برای کامپیوتر شما باید کافی باشد. با این حال، مسائل مربوط به پاور زمانی آغاز می گردد که تصمیم می گیرید سخت افزارهای داخل کیس کامپیوتر را به صورت مجزا ارتقا دهید.
متاسفانه اگر پاور کامپیوتر در تامین برق سخت افزارهای تازه مثل کارت گرافیک ناتوان ظاهر گردد، ارتقا پاور کامپیوتر بدون شک باید در اولویت کارهای شما باشد؛ در غیر این صورت نمی توان از کامپیوتر به شکل متعارف بهره برداری کرد. این موضوع کاملا بدیهی به نظر می رسد چون سخت افزارهای تازه با معینات قوی تر به مقدار انرژی برق بیشتری نیاز دارند. برای مثال کارت گرافیک RTX 2080 Ti حداقل به یک انرژی معادل 250 وات نیاز دارد. اگر شما بخواهید این کارت گرافیک را با پردازنده مرکزی Core i7-12700K روی کامپیوتر نصب کنید شما باید حداقل یک پاور 600 وات تهیه کنید؛ چرا که پردازنده مرکزی خودش به تنهایی 190 وات انرژی نیاز دارد. با این حال، تصور کنید به جای کارت گرافیک مذکور، یک پردازنده گرافیکی RTX 4090 تهیه کنید که به 450 وات قدرت برق محتاج است. قطع به یقین پاور 600 وات در این سناریو پاسخگو نخواهد بود و ارتقا پاور کامپیوتر باید دیر یا زود انجام گردد.
نشانه ها و ارورهایی که زمان ارتقا پاور کامپیوتر را معین می نمایند!
اصلا مهم نیست که شما یک کامپیوتر نو را اسمبل نموده اید یا سیستم خود را چند سال پیش خریداری نموده اید؛ شما باید عملکرد کامپیوتر را پس از چند سال آنالیز کنید. اگر شما با ارورهای زیر روبرو شده اید، پس احتمالا زمان ارتقا پاور کامپیوتر فرا رسیده و باید هر چه زودتر نسبت به خرید پاور کامپیوتر تازه اقدام کنید.
1. صفحه آبی مرگ با ارورهای زیر
- 0x00000080: NMI-HARDWARE-FAILURE
- 0x00000122: WHEA-INTERNAL-ERROR
- 0x00000124: WHEA-UNCORRECTABLE-ERROR
- 0x00000127: PAGE-NOT-ZERO
- 0x0000012B: FAULTY-HARDWARE-CORRUPTED-PAGE
2. صداها و نویزهای مختلف از پاور
3. مسائل عملکردی غیر قابل توجیه از پردازنده مرکزی و گرافیکی
4. عدم پایداری برق در کیس کامپیوتر و خاموش شدن های ناگهانی سیستم
این علائم و نشانه ها می تواند به این معنی باشد که پاور شما در حال خراب شدن بوده و شما باید به زودی آن را ارتقا یا جایگزین کنید؛ چرا که در صورت خرابی منبع تغذیه، امکان دارد به سایر اجزای سخت افزار مثل کارت گرافیک هم صدمه وارد گردد.
مانند هر بخش کامپیوتر دیگر، شما باید از پاور خود به درستی استفاده نموده تا کیفیت آن حفظ گردد و بیشتر عمر کند. اما مهم نیست که چقدر خوب از آن مراقبت می کنید، زمانی خواهد رسید که این قطعه کامپیوتر نیاز به جایگزینی دارد. بنابراین، بهتر است قبل از تخریب قطعه، نسبت به ارتقا پاور کامپیوتر زودتر از موعد کوشش کنید. این رویه قطع به یقین بهتر از زمانی است که پاور کامپیوتر به همراه سایر قطعات برای همواره وارد سطل زباله شوند!
منبع: Makeuseof
منبع: دیجیکالا مگ