طرز تهیه انواع سالاد ماکارونی؛ پیش غذایی سرد و لذیذ
به گزارش لیتن، با طرز تهیه سالاد ماکارونی، یکی از مشهورترین پیش غذاهای بین المللی آشنا شوید و با طبخ آن در منزل، دل همه به خصوص بچه ها را شاد کنید.
ماکارونی پخته فرمی، انواع سبزیجات، انواع گوشت (مرغ، تن ماهی و غیره)، سوسیس و کالباس، ادویه جات و پنیر از مواد تشکیل دهنده سالاد ماکارونی هستند که پس از آماده شدن در سسی بر پایه سس مایونز، روغن زیتون یا سرکه غلتانده و به صورت سرد سرو می شود. سالاد ماکارونی، یکی از پرطرفدارترین سالادهای بین المللی است که می توان آن را به عنوان پیش غذا، مخلفات کنار غذا و حتی وعده اصلی مورد مصرف قرار داد. این سالاد، بسته به شهر، منطقه و رستورانی که آن را سرو می نماید، از انواع مختلفی برخوردار است و می توان آن را به صورت کاملا گیاهی نیز آماده کرد.
در ادامه با ما همراه باشید تا در این مقاله، انواع سالاد ماکارونی، طرز تهیه سالاد ماکارونی مخصوص و ترفندهای مهم برای تهیه یک سالاد خوشمزه را در اختیار شما قرار دهیم.
انواع سالاد ماکارونی:
- سالاد ماکارونی با مرغ
- سالاد ماکارونی قالبی
- سالاد ماکارونی با تن ماهی
- سالاد ماکارونی با کالباس
- سالاد ماکارونی با سوسیس
- سالاد ماکارونی با کاهو
- سالاد ماکارونی با سیب زمینی
- سالاد ماکارونی با قارچ
- سالاد ماکارونی با پنیر و لوبیا
- سالاد ماکارونی سبز
- سالاد ماکارونی گیاهی
- سالاد ماکارونی با کلم کالی
- سالاد ماکارونی دانمارکی
- سالاد ماکارونی ایتالیایی
- سالاد ماکارونی مدیترانه ای
- سالاد ماکارونی با مرغ و طالبی
سالاد ماکارونی با مرغ
سالاد ماکارونی کلاسیک یا سالاد ماکارونی با مرغ با ماکارونی فرمی پخته، گوشت مرغ، انواع سبزیجات و یک سس مخصوص درست می شود. استفاده از انواع سبزیجات ذکر شده در این طرز تهیه کاملا اختیاری است و شما می توانید طبق سلیقه خود، آن ها را حذف کنید یا مواد دیگری را به دلخواه به سالاد ماکارونی بیفزایید.
مواد لازم برای چهار نفر
- 3 لیوان ماکارونی فرمی خام
- یک عدد سینه مرغ
- نصف لیوان ذرت پخته
- یک لیوان سس مایونز
- یک چهارم لیوان سرکه سفید
- دو سوم لیوان شکر سفید
- دو و نیم قاشق غذاخوری سس خردل
- یک و نیم قاشق چای خوری نمک
- نصف قاشق چای خوری پودر فلفل سیاه
- 2 قاشق غذاخوری پیازچه خرد شده
- 2 قاشق غذاخوری جعفری ساطوری خرد شده
- یک عدد فلفل دلمه ای سبز ریز خرد شده
- 2 قاشق چای خوری پودر فلفل پاپریکا
- کره به مقدار دلخواه
- زیتون و گوجه گیلاسی برای تزیین
طرز تهیه سالاد ماکارونی ساده با مرغ
مرحله اول (آماده سازی مرغ):
سینه مرغ را همراه با پیاز و ادویه دلخواه (زردچوبه، کمی نمک، فلفل سیاه و برگ بو) و آب برای 45 دقیقه تا یک ساعت بپزید. سپس آن را در آبکش قرار دهید تا آب اضافه آن خارج شود. سینه مرغ را پس از خنک شدن به صورت مکعب های دو سانتی متری خرد کنید.
در تابه مقداری کره بریزید و روی حرارت ملایم گاز کره را آب کنید. سپس تکه های مرغ را در کره بیندازید و آن ها را کمی تفت دهید. در حین تفت دادن، مقداری فلفل سیاه و فلفل پاپریکا به تکه های مرغ بزنید.
مرحله دوم (آماده سازی ماکارونی):
قابلمه آب را روی حرارت میانه گاز قرار دهید تا آب به جوش بیاید. سپس یک قاشق غذاخوری روغن مایع و کمی نمک در آن بریزید. ماکارونی ها را در قابلمه آب جوش بریزید و آن ها را برای هشت تا 10 دقیقه بپزید؛ سپس با آب سرد آبکشی کنید.
مرحله سوم (آماده سازی سس سالاد ماکارونی):
سس مایونز، سرکه سفید، شکر سفید، سس خردل و نمک و فلفل را با هم در کاسه بزرگی مخلوط کنید.
مرحله چهارم:
تکه های مرغ تفت داه شده، پیازچه خرد شده، فلفل دلمه ای سبز، جعفری ساطوری، پودر فلفل پاپریکا و ماکارونی پخته را در کاسه سس بریزید و به آرامی هم بزنید. سپس روی کاسه سالاد را با سلفون بپوشانید و برای چهار ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملا خنک شود و طعم مواد به خورد هم بروند.
مرحله پنجم:
سالاد ماکارونی را با چند حلقه زیتون و گوجه گیلاسی تزیین نموده و سرو کنید.
فیلم طرز تهیه سالاد ماکارونی با مرغ
نکات تهیه سالاد ماکارونی با مرغ
- مواد سالاد و سس را حتما به آرامی مخلوط کنید تا ماکارونی ها له نشوند.
- پس از اضافه نمودن سس به سالاد ماکارونی، ماکارونی ها رطوبت را به سرعت جذب می نمایند و پس از گذاشتن سالاد در یخچال، گاهی سالاد خشک می شود. برای جلوگیری از خشک شدن سالاد، کمی آب مرغ صاف شده یا روغن زیتون در سالاد ماکارونی بریزید.
- برای تهیه سالاد ماکارونی کلاسیک خوشمزه باید صبر و تحمل داشت؛ زیرا هرچقدر بیشتر سالاد در یخچال بماند، مواد آن به خوبی مخلوط می شوند و سالادی با طعم و مزه فوق العاده به دست می آید.
- اگر قصد دارید سالاد ماکارونی را برای مدت زمان طولانی در یخچال نگه دارید، به آن سس اضافه نکنید؛ زیرا سالاد را سریع تر فاسد می نماید. اضافه نمودن سس به مواد سالاد باید حدود چهار ساعت قبل از سرو باشد.
- برای تزیین سالاد ماکارونی می توانید از پیازچه و جعفری خردشده نیز بهره ببرید.
- مرغ را با عصاره مرغ، سیر، هویج و کرفس بپزید تا طعم بهتری داشته باشد.
- مرغ را می توان به صورت ریش ریش شده نیز به مواد سالاد اضافه نمود.
- می توانید سینه مرغ را به شکل مکعب های کوچک خرد کنید. سپس آن ها را با روغن زیتون، نمک، فلفل سیاه، پاپریکا، پودر سیر و پونه کوهی در کاسه کوچکی با دست خوب هم بزنید تا گوشت طعم دار شود. در ادامه آرد سفید را به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه، پاپریکا، پودر سیر و پونه کوهی با هم در کاسه دیگری ترکیب کنید. سپس تکه های مرغ را در مخلوط آرد بغلتانید و برای 30 دقیقه در یخچال قرار دهید تا خوب طعم دار شوند. در نهایت مرغ را در روغن سرخ کنید و پس از خنک شدن و گرفتن روغن اضافه در مواد سالاد بریزید.
- برای پخت ماکارونی به زمان مندرج روی بسته توجه کنید. معمولا برای تهیه این سالاد، باید ماکارونی ها را چند دقیقه بیشتر در آب بجوشانید تا کمی نرم تر شوند و به علاوه پس از سرد شدن سفت نشوند و مزه خامی نگیرند.
- ریختن روغن و نمک بیشتر در حین پخت ماکارونی در آب جوش، طعم آن ها را بهتر می نماید. روغن باعث می شود، ماکارونی ها هنگام جوش خوردن به هم نچسبند و خمیر نشوند.
- ماکارونی را حتما با آب سرد آبکش کنید تا به هم نچسبند.
- استفاده از ماکارونی سبوس دار به جای ماکارونی معمولی، سالاد شما را تبدیل به سالادی مقوی و سالم تر می نماید. ماکارونی سبوس دار علاوه بر دارا بودن ارزش غذایی بالا، شما را برای ساعات طولانی تری سیر نگه می دارد؛ زیرا فیبر زیادی دارد.
- از ماکارونی بهره ببرید که دارای شکل، مقدار و فرم خوبی است. ماکارونی های مارپیچی برای تهیه سالاد ماکارونی مناسب هستند.
- سس مایونز کالری بالایی دارد؛ پس در مصرف آن زیاده روی نکنید.
- به جای سس مایونز می توان از ترکیب ماست یونانی و روغن زیتون استفاده کرد. البته اگر طعم سس مایونز را دوست دارید و مشکل اضافه وزن هم ندارید، می توانید ماست یونانی و سس مایونز را به طور مساوی با هم ترکیب کنید.
- بعضی افراد از سس فرانسوی به جای سس مایونز استفاده می نمایند.
- حتما قبل از قرار دادن ماکارونی در یخچال، سس را به سالاد بیفزایید؛ زیرا ماکارونی های داغ به خوبی سس را به خود جذب می نمایند.
- به جای سرکه می توانید از آب لیمو ترش تازه بهره ببرید. اگر به لیمو ترش تازه دسترسی نداشتید، از آب لیمو بهره ببرید.
- برای تهیه سس سالاد می توان از ترکیب چهار قاشق غذاخوری سس مایونز، دو قاشق غذاخوری سس فرانسوی، یک قاشق غذاخوری سس کچاپ و یک قاشق غذاخوری سس تند استفاده کرد.
- در طرز تهیه سالاد ماکارونی با مرغ و خامه، باید سس آن را با ترکیب یک پیمانه سس مایونز، 250 میلی لیتر خامه و دو سوم پیمانه شیر عسلی درست کنید.
- شما می توانید انواع مواد خوراکی دیگر از جمله کرفس خرد شده، ژامبون مرغ یا گوشت، انواع فلفل، زیتون خرد شده، خیارشور و گوجه گیلاسی خشک یا تازه را به این سالاد بیفزایید.
- کلم بروکلی و سایر کلم ها، نخود فرنگی، قارچ، اسفناج، انواع حبوبات، انواع پنیر و گوشت بدون چربی از جمله مواد غذایی دیگری هستند که می توان به سالاد ماکارونی اضافه نمود. این مواد می توانند فیبر، پروتئین و انرژی مورد احتیاج بدن شما را تامین نمایند.
- برای خوشمزه تر کردن سالاد، کمی بلوچیز یا پنیر چدار رنده شده به آن اضافه کنید.
طرز تهیه سالاد ماکارونی قالبی
سالاد ماکارونی مجلسی را معمولا به صورت قالبی سرو می نمایند. طرز تهیه سالاد ماکارونی قالبی بسیار ساده است و کافی است شما پس از درست کردن این سالاد، آن را در قالب مورد نظرتان بریزید و با پشت قاشق کمی فشرده کنید. سپس آن را برای چند ساعت در یخچال قرار دهید و در زمان سرو در ظرف مورد نظرتان برگردانید. برای اینکه مطمئن شوید سالاد به راحتی از قالب در خواهد آمد، داخل قالب یک لایه کیسه فریزر قرار دهید و سپس سالاد را روی کیسه فریزر بریزید.
سالاد ماکارونی با تن ماهی
مواد لازم برای چهار نفر
- 3 لیوان ماکارونی فرمی خام
- یک سوم لیوان سس سالاد ایتالیایی
- یک دوم لیوان خامه ترش
- یک دوم لیوان سس مایونز
- 3 قاشق غذاخوری پیازچه خرد شده
- نصف قاشق چای خوری پودر سیر
- یک قاشق چای خوری نمک
- نصف قاشق چای خوری پودر فلفل سیاه
- یک عدد تن ماهی جوشانده شده
طرز تهیه سالاد ماکارونی با تن ماهی
مرحله اول (آماده سازی ماکارونی):
قابلمه آب را روی حرارت میانه گاز قرار دهید تا آب به جوش بیاید. سپس یک قاشق غذاخوری روغن مایع و کمی نمک در آن بریزید. ماکارونی ها را در قابلمه آب جوش بریزید و آن ها را برای هشت تا 10 دقیقه بپزید؛ سپس با آب سرد آبکشی کنید.
مرحله دوم:
ماکارونی پخته را با سس ایتالیایی مخلوط کنید و برای دو تا سه ساعت در یخچال بگذارید تا کاملا مزه دار شوند.
مرحله سوم:
خامه ترش، سس مایونز، پودر سیر، ماهی تن خرد شده، نمک، فلفل و پیازچه را با ماکارونی مزه دار شده با سس ایتالیایی مخلوط کنید و به آرامی هم بزنید تا سالاد ماکارونی شما آماده شود.
سالاد ماکارونی با کالباس
اگر زمان کافی برای پخت مرغ ندارید، می توانید سالاد ماکارونی را با کالباس، ژامبون مرغ، گوشت یا مخلوط آن ها درست کنید.
مواد لازم برای 6 نفر
- 200 گرم خیار شور نگینی خرد شده
- 2 عدد هویج بزرگ پوست کنده و درشت رنده شده
- یک بسته ماکارونی فرمی
- یک عدد فلفل دلمه ای ریز خرد شده
- 200 گرم نخود سبز پخته شده
- 250 گرم ذرت شیرین پخته شده
- 300 گرم ژامبون مرغ خرد شده
- یک عدد لیمو ترش
- 500 گرم سس مایونز
- 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون
- نمک، فلفلس یاه و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه سالاد ماکارونی با کالباس
مرحله اول (آماده سازی ماکارونی):
قابلمه آب را روی حرارت میانه گاز قرار دهید تا آب به جوش بیاید. سپس مقداری روغن زیتون، زردچوبه و کمی نمک در آن بریزید. ماکارونی ها را در قابلمه آب جوش بریزید و آن ها را برای هشت تا 10 دقیقه بپزید؛ سپس چند بار آن ها را با آب سرد آبکشی کنید تا کاملا خنک شوند.
مرحله دوم:
خیار شور نگینی خرد شده، ژامبون مرغ خرد شده، ذرت و نخود فرنگی پخته، هویج رنده شده، فلفل دلمه ای ریز خرد شده و ماکارونی های پخته را با هم در یک کاسه مناسب مخلوط کنید. توجه داشته باشید که شما می توانید به جای خرد کردن، مواد سالاد ماکارونی از جمله خیار شور، هویج، فلفل دلمه ای و غیره را رنده کنید. اگر دوست ندارید در حین خوردن سالاد، مواد خوراکی زیر دندان بیایند، آن ها را رنده کنید.
مرحله سوم (آماده سازی سس):
فلفل سیاه، سس مایونز، نمک و آب لیمو ترش تازه را در یک کاسه کوچک خوب با هم مخلوط کنید و هم بزنید.
مرحله چهارم:
سس را به ترکیب مواد سالاد اضافه کنید و خوب هم بزنید تا تمام مواد با هم میکس شوند. سپس روی سالاد را با سلفون بپوشانید و برای حداقل یک ساعت در یخچال قرار دهید تا آماده سرو شود.
سالاد ماکارونی با سوسیس
شما می توانید سوسیس را به صورت خام، کبابی یا سرخ شده به سالاد ماکارونی اضافه کنید و از طعم و مزه یک سالاد ماکارونی متفاوت و محبوب دل بچه ها لذت ببرید.
مواد لازم
- 400 گرم ماکارونی فرمی پخته
- 300 گرم سوسیس دودی حلقه ای خرد شده
- روغن سرخ کردنی به مقدار لازم
- یک عدد فلفل قرمز ریز خرد شده
- یک عدد پیاز قرمز پوست کنده و خرد شده
- 3 عدد ساقه کرفس خرد شده
مواد لازم برای سس
طرز تهیه سالاد ماکارونی با سوسیس
مرحله اول:
سوسیس ها را با کمی روغن سرخ کنید. سپس آن ها را روی حوله کاغذی بگذارید تا روغن اضافه آن ها خارج شود.
مرحله دوم:
سوسیس های سرخ شده، پاستای پخته، فلفل قرمز، پیاز قرمز و کرفس خرد شده را در یک کاسه مخلوط کنید.
مرحله سوم:
مواد لازم برای سس را مخلوط کنید و خوب هم بزنید. سپس به کاسه سالاد اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا همه مواد سالاد به سس آغشته شوند. سالاد را برای چند ساعت در یخچال بگذارید و سپس سرو کنید.
سالاد ماکارونی با کاهو
کاهو طعم فوق العاده ای به سالاد ماکارونی می دهد؛ پس اگر تا به امروز این نسخه سالاد ماکارونی را امتحان ننموده اید، دست به کار شوید. در تهیه این نسخه از سالاد ماکارونی نیز دست شما برای اضافه نمودن انواع مواد خوراکی از جمله انواع گوشت، کالباس، سبزیجات و غیره باز است. در طرز تهیه ارائه شده از کاهوی خرد شده استفاده شده است؛ اما شما می توانید سالاد ماکارونی را آماده کنید و برای سرو، آن را در برگ های کاهو بریزید و به سر میز بیاورید.
مواد لازم برای 6 نفر
- یک بسته ماکارونی فرمی
- 300 گرم کالباس ساده
- 2 تا 3 عدد خیارشور بزرگ درشت رنده شده یا ریز خرد شده
- 3 تا 4 برگ کاهوی ریز خرد شده
- 300 گرم ذرت پخته یا ذرت کنسروی
- 200 گرم نخود فرنگی پخته
- یک عدد هویج بزرگ پوست کنده و رنده شده
- سس مایونز به مقدار لازم
- ماست به مقدار لازم
- یک قاشق غذاخوری آب لیموی تازه
- 2 قاشق غذاخوری سس رنچ
- نمک، فلفل سیاه و آویشن به مقدار لازم
طرز تهیه سالاد ماکارونی با کاهو
مرحله اول (آماده سازی ماکارونی):
قابلمه آب را روی حرارت میانه گاز قرار دهید تا آب به جوش بیاید. سپس یک قاشق غذاخوری روغن مایع و کمی نمک در آن بریزید. ماکارونی ها را در قابلمه آب جوش بریزید و آن ها را برای هشت تا 10 دقیقه بپزید؛ سپس با آب سرد آبکشی کنید.
مرحله دوم (آماده سازی ذرت و نخود فرنگی):
ذرت و نخود فرنگی را به صورت جداگانه در آب بجوشانید تا بپزند. سپس آن ها را آبکش کنید و اجازه دهید تا خنک شوند.
مرحله سوم (آماده سازی کالباس):
ژامبون ها را به صورت نگینی خرد کنید و برای چند دقیقه تفت دهید.
مرحله چهارم:
ماکارونی پخته، ژامبون تفت خورده، ذرت و نخود فرنگی پخته، هویج رنده شده، کاهوی ریز خردشده و خیار شور رنده شده یا خرد شده را در کاسه مناسبی به آرامی مخلوط کنید.
مرحله پنجم (آماده سازی سس):
سس مایونز را خوب هم بزنید. سپس سس رنچ و ماست و نمک، فلفل سیاه، آب لیموی تازه و آویشن را به آن بیفزایید و خوب هم بزنید.
مرحله ششم:
سس را روی سالاد بریزید و به آرامی مخلوط کنید تا ماکارونی ها له نشوند. روی ظرف را با سلفون بپوشانید و برای چند ساعت در یخچال قرار دهید تا سالاد کاملا خنک و مزه دار شود.
نکات مهم برای تهیه سالاد ماکارونی با کاهو
- به جای کاهو می توان از چند برگ کلم سفید استفاده کرد.
- شما می توانید سس مایونز را به تنهایی در سالاد ماکارونی بریزید؛ البته بافت این سس بسیار غلیظ و پرچرب است. بنابراین ترجیحا آن را با کمی ماست یا سس رنچ مخلوط کنید تا مقدار استفاده از سس مایونز کمتر شود و در نهایت سالاد سالم تر و کم کالری تری داشته باشید.
- اگر می خواهید رنگ سبز نخود فرنگی پس از پخت حفظ شود، آب را به جوش بیاورید و در آن کمی نمک بریزید؛ سپس نخود فرنگی ها را در آب جوش بریزید و پس از پختن، آن ها را آبکش کنید و در ظرفی پر از آب یخ بریزید. به این روش، بلانچ کردن می گویند.
سالاد ماکارونی با سیب زمینی
مواد لازم برای چهار نفر
- 300 گرم ژامبون گوشت نگینی خرد شده
- 6 عدد خیارشور نگینی خرد شده
- 2 عدد هویج
- 2 عدد سیب زمینی
- 100 گرم نخود فرنگی
- 300 گرم ماکارونی فرمی
- سس مایونز به مقدار لازم
- یک قاشق چای خوری شوید خشک
- نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
طرز تهیه سالاد ماکارونی با سیب زمینی
مرحله اول (آماده سازی سیب زمینی و هویج):
سیب زمینی ها و هویج ها را در یک قابلمه آب جوش روی حرارت میانه گاز قرار دهید تا بپزند. توجه داشته باشید که این مواد باید تا حدی بپزند که در زمان مخلوط کردن با دیگر مواد سالاد له نشوند. پس از آب پز شدن، هویج ها و سیب زمینی ها را روی تخته بگذارید و به شکل مکعب های کوچک یا نگینی خرد کنید و در کاسه بزرگی بریزید. در سالاد ماکارونی از تخم مرغ پخته به جای سیب زمینی نیز می توان استفاده کرد.
مرحله دوم (آماده سازی ماکارونی):
قابلمه آب را روی حرارت میانه گاز قرار دهید تا آب به جوش بیاید. سپس یک قاشق غذاخوری روغن مایع و کمی نمک در آن بریزید. ماکارونی ها را در قابلمه آب جوش بریزید و آن ها را برای هشت تا 10 دقیقه بپزید؛ سپس با آب سرد آبکشی کنید.
مرحله سوم:
خیارشور و ژامبون گوشت نگینی خرد شده، نخود فرنگی پخته و ماکارونی های پخته را در کاسه سیب زمینی و هویج بریزید و به آرامی مخلوط کنید.
مرحله چهارم (آماده سازی سس):
سس مایونز، مک، فلفل سیاه و شوید خشک را با هم مخلوط کنید.
مرحله پنجم:
سس را به مواد سالاد اضافه کنید و به آرامی مواد را هم بزنید. ظرف سالاد را برای یک تا دو ساعت در یخچال قرار دهید تا طعم مواد به خورد هم برود.
سالاد ماکارونی با قارچ
سالاد ماکارونی را می توان با قارچ، گوشت قرمز و انواع سبزیجات نیز درست کرد.
مواد لازم
- 500 گرم پاستا
- 2 پیمانه قارچ خردشده و تفت داده شده در کره
- یک و سه چهارم پیمانه نخودفرنگی پخته
- یک چهارم پیمانه پیاز پوست کنده و خرد شده
- یک پیمانه گوشت ران گاو یا گوسفند پخته و ریش ریش شده
- 2 پیمانه تخم مرغ پخته خرد شده
- نیم پیمانه پنیر چدار خرد شده
مواد لازم برای سس
- 2 قاشق سوپخوری سس خردل
- نصف پیمانه سس مایونز
- نصف پیمانه ماست یونانی
- 2 قاشق چای خوری عسل
- 2 قاشق چای خوری سرکه سفید
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
طرز تهیه سالاد ماکارونی با قارچ
مرحله اول (آماده سازی ماکارونی):
قابلمه آب را روی حرارت میانه گاز قرار دهید تا آب به جوش بیاید. سپس یک قاشق غذاخوری روغن مایع و کمی نمک در آن بریزید. ماکارونی ها را در قابلمه آب جوش بریزید و آن ها را برای هشت تا 10 دقیقه بپزید؛ سپس با آب سرد آبکشی کنید.
مرحله دوم (آماده سازی سس):
سس مایونز و سس خردل را در ظرفی مناسب بریزید و خوب هم بزنید. سپس ماست را اضافه و با سس مایونز و سس خردل خوب مخلوط کنید. در آخر، عسل، سرکه سفید، نمک و فلفل را بیفزایید و سس را در یخچال بگذارید.
مرحله دوم:
قارچ خردشده، نخود فرنگی پخته، گوشت پخته ریش ریش شده، تخم مرغ پخته خرد شده، پیاز خرد شده و ماکارونی های پخته را با پنیر چدار خرد شده به آرامی مخلوط کنید و سس مخصوص را در آن بریزید.
مرحله سوم:
سالاد را برای چند ساعت در یخچال قرار دهید تا خوب مزه دار شود.
سالاد ماکارونی با پنیر و لوبیا
سالاد ماکارونی با پنیر و لوبیا، یک نوع سالاد ماکارونی مکزیکی است که با طعم متفاوت و ویژه خود شما را شگفت زده خواهد نمود. این سالاد خوشمزه با ماکارونی فرمی پخته، تن ماهی، لوبیا سفید یا قرمز، ذرت، فلفل دلمه ای، پیازچه، جعفری و پنیر پارمقدار درست می شود که سسی متشکل از سس مایونز، آب لیمو ترش تازه و نمک و فلفل سیاه، آن را خوش طعم می نماید.
مواد لازم
- 2 لیوان ماکارونی فرمی
- یک لیوان لوبیا سفید یا قرمز پخته شده
- یک عدد تن ماهی جوشانده شده
- یک چهارم لیوان سس مایونز
- نصف لیوان پنیر پارمقدار
- نصف لیوان دانه ذرت
- یک عدد فلفل دلمه ای قرمز ریز خرد شده
- 2 قاشق غذاخوری پیازچه خرد شده
- 2 قاشق غذاخوری جعفری ساطوری شده
- نمک، فلفل سیاه و فلفل پاپریکا به مقدار دلخواه
- یک قاشق غذاخوری آب لیمو ترش تازه
طرز تهیه سالاد ماکارونی با پنیر و لوبیا
مرحله اول (آماده سازی ماکارونی):
قابلمه آب را روی حرارت میانه گاز قرار دهید تا آب به جوش بیاید. سپس یک قاشق غذاخوری روغن مایع و کمی نمک در آن بریزید. ماکارونی ها را در قابلمه آب جوش بریزید و آن ها را برای هشت تا 10 دقیقه بپزید؛ سپس با آب سرد آبکشی کنید.
مرحله دوم:
ماکارونی پخته، لوبیا سفید یا قرمز پخته، تن ماهی خرد شده، پیازچه و جعفری ساطوری خرد شده، سس مایونز، ذرت، نمک، فلفل سیاه و فلفل پاپریکا، پنیر پارمقدار رنده شده و آب لیمو ترش را با هم مخلوط کنید.
نکات مهم برای تهیه سالاد ماکارونی با پنیر و لوبیا
- می توانید مقداری گوجه گیلاسی یا گوجه فرنگی نگینی خردشده نیز به سالاد ماکارونی اضافه کنید.
- به جای لوبیا می توان از لوبیا سبز پخته یا ترکیب لوبیا سبز و لوبیا سفید پخته استفاده کرد.
- لوبیا سفید یا قرمز را حتما قبل از پخت برای حداقل 6 ساعت در آب خیس کنید و چند بار آب آن ها را عوض کنید تا نفخشان گرفته شود.
سالاد ماکارونی سبز
سالاد ماکارونی سبز، یک سالاد بسیار سالم، کم کالری و خوشمزه است که تنها با پنج ماده درست می شود. این سالاد بی نظیر تنها 260 کالری دارد و اگر رژیم دارید، این نسخه از سالاد ماکارونی، مخصوص شما است. سس این سالاد ماکارونی شامل سس پستو و پنیر پارمقدار می شود و در تهیه آن خبری از سس های چرب و پرکالری نیست.
مواد لازم
- 2 پیمانه پاستای لوله ای کوچک
- 2 پیمانه لوبیا سبز خرد شده (به شکل و مقدار پاستا)
- 2 پیمانه بیبی اسفناج تکه شده
- نیم پیمانه پنیر پارمقدار
- نمک و آب لیموی تازه به مقدار لازم
- نصف لیوان روغن زیتون
- 3 حبه سیر پوست کنده و له شده
- ریحان تازه به مقدار لازم
- سرکه بالزامیک (اختیاری)
طرز تهیه سالاد ماکارونی سبز
مرحله اول (آماده سازی ماکارونی):
قابلمه آب را روی حرارت میانه گاز قرار دهید تا آب به جوش بیاید. سپس کمی روغن زیتون و نمک در آن بریزید. ماکارونی ها را در قابلمه آب جوش بریزید و آن ها را برای هشت تا 10 دقیقه بپزید؛ سپس با آب سرد آبکشی کنید.
مرحله دوم:
روغن زیتون را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت میانه بگذارید. سپس لوبیا سبز و سیر له شده را در روغن بریزید و کمی تفت دهید تا بوی سیر دربیاید و رنگ لوبیاها کمی روشن و بافت آن ها نرم شود.
مرحله سوم:
سیر و لوبیا سبز تفت داده شده را پس از کمی خنک شدن، با ماکارونی های پخته مخلوط کنید و برای 15 تا 20 دقیقه در یخچال قرار دهید تا خنک شوند.
مرحله چهارم:
ظرف سالاد را از یخچال دربیاورید و اسفناج، ریحان، روغن زیتون، پنیز پارمقدار رنده شده، آب لیموی تازه و نمک را اضافه کنید.
مرحله پنجم:
در نهایت کمی سرکه بالزامیک روی سالاد بریزید.
نکات مهم برای تهیه سالاد ماکارونی سبز
- می توانید مواد دیگری مانند نخود فرنگی، گوجه فرنگی، برگ تازه سبزیجات و غیره را به سالاد سبز اضافه کنید.
- ماکارونی، سیر و لوبیا باید برای مدتی در یخچال بمانند و خنک شوند، سپس بقیه مواد را به آن ها بیفزایید؛ زیرا گرما باعث پلاسیدگی اسفناج می شود.
- به جای پنیر پارمقدار می توان از انواع پنیرهای گیاهی هم استفاده کرد.
سالاد ماکارونی گیاهی
سالاد ماکارونی گیاهی، سالاد مناسبی برای گیاهخواران و خام گیاهخواران است که با 10 ماده در کمتر از 30 دقیقه تهیه می شود و هیچ نوع لبنیاتی در تهیه آن به کار نمی رود. این طرز تهیه با چربی کم، سرشار از پروتئین است و به کاهش وزن یاری می نماید؛ پس اگر رژیم دارید و دوست ندارید از گوشت بهره ببرید، این نسخه از سالاد ماکارونی را در خانه درست کنید.
مواد لازم
- 4 پیمانه ماکارونی زانویی
- نیم پیمانه فلفل دلمه ای خرد شده
- یک پیمانه کرفس خرد شده
- یک چهارم پیمانه پیاز سفید و قرمز پوست کنده و خرد شده
- یک پیمانه حریره توفو (توفو را به شکل حریره آماده کنید تا خوب مخلوط شود.)
- 2 تا 3 قاشق غذاخوری شوید خشک
- 3 تا 4 قاشق غذاخوری نکتار آگاو یا شیره نیشکر (اگر وگان نیستید، می توانید از عسل نیز بهره ببرید.)
- یک چهارم قاشق غذاخوری نمک، فلفل، پودر سیر
- 2 قاشق غذاخوری سرکه
- 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون یا دانه انگور
- یک قاشق غذاخوری خردل تند
- آب به مقدار لازم
طرز تهیه سالاد ماکارونی گیاهی
مرحله اول (آماده سازی ماکارونی):
قابلمه آب را روی حرارت میانه گاز قرار دهید تا آب به جوش بیاید. سپس کمی روغن زیتون و نمک در آن بریزید. ماکارونی ها را در قابلمه آب جوش بریزید و آن ها را برای هشت تا 10 دقیقه بپزید؛ سپس با آب سرد آبکشی کنید.
مرحله دوم (آماده سازی سس):
توفو، شوید، نمک و فلفل، پودر سیر، نکتار آگاو، سرکه، روغن زیتون و خردل را در ظرفی خوب مخلوط کنید تا یکدست شوند. اگر احساس کردید که سس خیلی غلیظ است، یک قاشق غذاخوری آب ولرم به آن اضافه کنید تا مواد راحت تر با هم مخلوط شوند.
مرحله سوم:
ماکارونی پخته، سبزیجات خردشده و سس را با هم به آرامی مخلوط کنید و سالاد را برای حداقل دو ساعت در یخچال بگذارید تا سرد و طعم دار شود.
سالاد ماکارونی با کلم کالی
مواد لازم
- 500 گرم پاستا پروانه ای
- گوجه گیلاسی یا گوجه خرد شده به مقدار لازم
- یک قاشق غذاخوری روغن زیتون
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- چند شاخه کلم کالی برگ شده و خرد شده
- 120 گرم پنیر پارمقدار
- سس کم چرب به مقدار لازم
طرز تهیه سالاد ماکارونی با کلم کالی
مرحله اول (آماده سازی ماکارونی):
قابلمه آب را روی حرارت میانه گاز قرار دهید تا آب به جوش بیاید. سپس کمی روغن زیتون و نمک در آن بریزید. ماکارونی ها را در قابلمه آب جوش بریزید و آن ها را برای هشت تا 10 دقیقه بپزید؛ سپس با آب سرد آبکشی کنید.
مرحله دوم:
گوجه ها را روی حرارت ملایم با کمی روغن زیتون در یک تابه تفت دهید. سپس به آن ها نمک و فلفل بزنید و آن ها را تا زمانی که گوجه ها نرم شوند، تفت دهید.
مرحله سوم:
کلم کالی خرد شده و گوجه های تفت خورده را به ماکارونی پخته بیفزایید. سپس سس کم چرب و پنیر پارمقدار رنده شده را به مواد سالاد اضافه کنید و به آرامی هم بزنید. کمی فلفل سیاه روی سالاد بریزید و سالاد را برای حداقل یک ساعت در یخچال قرار دهید تا آماده سرو شود.
سالاد ماکارونی دانمارکی
مواد لازم
- نصف یک بسته ماکارونی صدفی
- 4 عدد زرده تخم مرغ سفت شده
- یک قاشق چای خوری سس خردل
- 2 قاشق غذاخوری مایونز
- یک فنجان خامه
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
- 250 گرم کالباس خرد شده
- یک قاشق غذا خوری شوید تازه
- 2 عدد خیارشور خرد شده
طرز تهیه سالاد ماکارونی دانمارکی
مرحله اول (آماده سازی ماکارونی):
ماکارونی را در آب جوش و نمک به مدت هشت تا 10 دقیقه بجوشانید و سپس آبکش کنید. دقت کنید که ماکارونی ها به هم نچسبند.
مرحله دوم (آماده سازی سس):
زرده های تخم مرغ سفت شده را با چنگال کاملا له کنید و سس خردل را در آن بریزید. سپس سس مایونز، یک فنجان خامه، نمک و فلفل را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید.
مرحله سوم:
سس را با ماکارونی مخلوط کنید. سپس کالباس خردشده، شوید تازه و خیارشور خردشده را با مواد مخلوط کنید و در یخچال قرار دهید تا خنک و آماده سرو شود.
سالاد ماکارونی ایتالیایی
مواد لازم
- نصف بسته فتوچینی یا ماکارونی نواری
- یک عدد هویج درشت ورقه ای خرد شده
- یک عدد کدو سبز تازه ورقه ای خرد شده
مواد لازم برای سس
- پوست یک عدد لیمو ترش تازه
- روغن زیتون به مقدار لازم
- جعفری به مقدار لازم
- دانه فلفل سیاه و نمک به مقدار لازم
- دو حبه سیر پوست کنده
طرز تهیه سالاد ماکارونی ایتالیایی
مرحله اول (آماده سازی ماکارونی):
ماکارونی نواری را در آب، بجوشانید و آبکش کنید؛ سپس روی آن ها آب سرد بگیرید تا به هم نچسبند.
مرحله دوم (آماده سازی سس):
مواد لازم برای سس را در غذاساز بریزید و خوب مخلوط کنید تا یک سس یکدست داشته باشید.
مرحله سوم:
ماکارونی پخته، هویج و کدو سبز را با سس مخلوط کنید و خوب هم بزنید. نوش جان!
سالاد ماکارونی مدیترانه ای
مواد لازم
- 300 گرم ماکارونی فرمی
- 3 عدد گوجه فرنگی خرد شده
- 200 گرم زیتون سیاه بدون هسته حلقه ای خرد شده
- 100 گرم پنیرموتزارلا مکعبی خرد شده
- روغن یک عدد تن ماهی
- 10 برگ ریحان تکه شده
- روغن زیتون به مقدار لازم
طرز تهیه سالاد ماکارونی مدیترانه ای
مرحله اول (آماده سازی ماکارونی):
ماکارونی را باکمی نمک و یک قاشق روغن مایع در یک قابلمه آب جوش برای هشت تا 10 دقیقه بپزید. سپس آن را با آب سرد آبکش کنید.
مرحله دوم:
گوجه فرنگی، زیتون، پنیر موتزارلا، روغن تن ماهی، روغن زیتون و برگ ریحان را در یک کاسه خوب با هم مخلوط کنید. سپس ماکارونی پخته را به این ترکیب بیفزایید و خوب هم بزنید.
سالاد ماکارونی با مرغ و طالبی
سالاد ماکارونی با مرغ و طالبی، یک نسخه مدرن و متفاوت از سالاد ماکارونی است که در تهیه آن از انواع میوه از جمله طالبی و توت استفاده می شود.
مواد لازم
- 500 گرم پاستای پخته
- 2 پیمانه طالبی یا گرمک خرد شده
- 2 پیمانه بچه اسفناج تکه شده
- 2 پیمانه سینه مرغ پخته و رشته شده
- یک چهارم پیمانه انواع توت قرمز
- یک چهارم پیمانه ژامبون تکه شده
- سس دلخواه به مقدار لازم
- ترخون خرد شده برای تزیین
طرز تهیه سالاد ماکارونی با مرغ و طالبی
تمام مواد لازم را با هم در یک ظرف مخلوط کنید و سس دلخواه خود را به آن ها بیفزایید و به آرامی هم بزنید.
سس های مخصوص سالاد ماکارونی
سس باترمیلک
مواد لازم برای سه چهارم پیمانه سس
- یک حبه سیر پوست کنده و له شده
- یک چهارم قاشق چای خوری نمک
- نیم پیمانه باترمیلک (قابل خریداری در فروشگاه) یا مخلوط یک پیمانه شیر و دو قاشق غذاخوری سرکه سفید یا آبلیمو
- یک چهارم پیمانه مایونز کم چرب
- 3 تا 4 قاشق غذاخوری سبزیجات خردشده تازه
- یک قاشق غذاخوری سرکه سفید
طرز تهیه سس باترمیلک
تمام مواد لازم را خوب با هم مخلوط کنید تا یکدست شوند.
سس سرکه با سبزیجات
مواد لازم برای سه چهارم پیمانه سس
- یک چهارم پیمانه روغن زیتون
- یک چهارم پیمانه آب مرغ یا عصاره مرغ
- یک چهارم پیمانه سرکه قرمز
- 3 تا 4 قاشق غذاخوری سبزیجات تازه خرد شده
- 2 قاشق غذاخوری موسیر خرد شده
- یک چهارم قاشق غذاخوری نمک
- یک چهارم قاشق غذاخوری فلفل سیاه
طرز تهیه سس سرکه با سبزیجات
روغن زیتون، آب مرغ، سرکه قرمز، سبزیجات تازه خردشده و موسیر خردشده را در ظرفی مخلوط کنید و هم بزنید. سپس نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید تا سس شما آماده شود.
خاستگاه سالاد ماکارونی
با وجود اینکه، خاستگاه پاستا و ماکارونی به کشور ایتالیا بر می شود، معین نیست که سالاد ماکارونی برای اولین بار در کدام کشور ابداع شده است. البته به نظر می رسد که سالاد ماکارونی، یک سالاد آمریکایی باشد؛ زیرا ایتالیایی ها معمولا پاستا را به صورت گرم ترجیح می دهند و سالاد ماکارونی به صورت سرد سرو می شود.
بسیاری از افراد فکر می نمایند که پاستا به وسیله مارکوپولو به ایتالیا وارد شد؛ در حالی که تاریخچه استفاده از این ماده غذایی به 3000 سال قبل در سیسیل ایتالیا بر می شود. سالاد ماکارونی در ابتدا تنوع زیادی نداشت و تنها مواد تشکیل دهنده آن پاستا، سرکه، روغن و سس مایونز بود؛ اما با گذشت زمان در کشورها و منطقه ها مختلف، مواد مختلفی مانند گوشت، انواع پنیر و انواع سبزیجات به آن اضافه شد و با تغییر مواد آن به تدریج انواع سس نیز در آن به کار گرفته شدند.
فواید سالاد ماکارونی
سالاد ماکارونی از مواد مختلفی درست می شود و بسته به انواع سبزیجات به کار رفته خواص و فواید فراوانی دارد؛ البته اگر در استفاده از مواد غذایی پرکالری چون سس مایونز یا سوسیس و کالباس، زیاده روی نکنید. ماده اصلی تشکیل دهنده این سالاد، ماکارونی است که منبع خوبی از مواد مغذی ضروری، از جمله آهن، روی، کلسیم، فسفر و ویتامین B به شمار می رود. در ادامه به بعضی از خواص این ماده غذایی اشاره خواهیم کرد.
- حفظ انرژی
- افزایش سلامتی عمومی فرد با بهبود هضم غذا
- مناسب برای کنترل سطح کلسترول
- مبارزه با کم خونی به علت دارا بودن اسید فولیک بالا
- یاری به رشد سلول های قرمز
- احساس سیری طولانی مدت
- کنترل قند خون
طعم سالاد ماکارونی
سالاد ماکارونی با وجود ترکیبات خوشمزه ای چون انواع سبزیجات، گوشت مرغ، ژامبون، سوسیس و انواع پنیر به همراه سسی دلپذیر و وسوسه نماینده، پیش غذا یا غذای فوق العاده ای برای مهمانی ها و دورهمی های محبت آمیز به خصوص جشن تولد است.
در تهیه سالاد ماکارونی خلاق باشید و از استفاده از انواع سبزیجات، پروتئین ها و طعم دهنده های مختلف موردعلاقه تان نهراسید. برای تهیه یک سالاد ماکارونی رژیمی از طرز تهیه سس های بدون سس مایونز بهره ببرید و از طعم و مزه این سالاد خوشمزه بین المللی درکنار اعضای خانواده خود لذت ببرید.
اگر دوست دارید انواع سالاد ماکارونی خوشمزه را در خانه درست کنید، دست به کار شوید و از طرز تهیه سالاد ماکارونی مجلسی ارائه شده در این مقاله بهره ببرید. چنانچه پیروز به درست کردن این سالاد پرطرفدار در خانه شدید، حتما از آن عکس بگیرید و با تگ کردن خبرنگاران در اینستاگرام (@)، تصاویر خود را با ما به اشتراک بگذارید. ضمناً در صورت تمایل، تجربه های خود را با ما و دیگر کاربران خبرنگاران در زیر همین مقاله به اشتراک بگذارید.
پرسش های متداول
راز خوشمزگی سالاد ماکارونی چیست؟
هرچقدر سالاد مدت زمان بیشتری در یخچال بماند، مواد آن به خوبی مخلوط می شوند و سالادی با طعم و مزه فوق العاده به دست می آید. از آنجا که سالاد در یخچال، سس را جذب می نماید و خشک می شود، به آن کمی آب مرغ یا روغن زیتون اضافه کنید تا طعم بهتری پیدا کند.
مواد اصلی سالاد ماکارونی چیست؟
ماکارونی پخته فرمی، انواع سبزیجات، انواع گوشت (مرغ، تن ماهی و غیره)، سوسیس و کالباس، ادویه جات و پنیر از مواد تشکیل دهنده سالاد ماکارونی هستند که پس از آماده شدن در سسی بر پایه سس مایونز، روغن زیتون یا سرکه غلتانده و به صورت سرد سرو می شود.
منبع: کجارو / افق کوروش / کتاب کاله / chishi.ir / parsiday.com