طرز تهیه پاستیل خانگی؛ نکات کلیدی در کشدار شدن آن

به گزارش لیتن، پاستیل یکی از تنقلات مورد علاقه بچه ها و حتی بزرگسالان است که در انواع طرح و شکل و طعم در بازار موجود است. شما به راحتی در منزل میتوانید این خوراکی خوشمزه را در انواع طعم ها برای بچه ها خود آماده کنید. درست کردن پاستیل در منزل برخلاف تصور خیلی ها کار بسیار آسانی است. پاستیل با وجود فوایدی که دارد مضراتی هم دارد که با تهیه آن در منزل و کم کردن اندازه شکر مصرفی میتوان ضررهای آن را کمی کاهش داد. در تهیه پاستیل به مواد زیادی نیاز نداریم. با پودر ژله، آب سرد، پودر ژلاتین و گلوکز می توانید ژله خانگی درست کنید. در خبرنگاران بلاگ با طرز تهیه پاستیل همراه ما باشد.

طرز تهیه پاستیل خانگی؛ نکات کلیدی در کشدار شدن آن
مواد لازم پاستیل خانگی:
پودر ژله (با طعم و رنگ دلخواه)1بسته
آب سردنصف پیمانه
پودر ژلاتین2 قاشق غذاخوری
گلوکز2 قاشق غذاخوری

1- پودر ژله و آب سرد را داخل ظرفی با هم مخلوط کنید. سعی کنید در صورت امکان از کاسه استیل استفاده کنید دو قاشق پودر ژلاتین اضافه کنین.

2- دو قاشق گلوکز رو هم به مواد اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید ظرفی (مثل کتری) رو پر از آب کنید و روی حرارت بذارید تا به جوش بیاد و کاسه استیل رو روی ظرف قرار بدین. طوری که با آب در حال جوشِ داخل ظرف تماس نداشته باشه و اجازه بدین حرارت بخار آب مایه پاستیل رو کاملا حل و شفاف کنه.

3- به آرومی مواد رو مخلوط کنید تا جایی که هیچ دونه ژلاتینی داخل مواد دیده نشه و کاملا شفاف بشه. در نهایت اگه کفی که روی ژله جمع شده رو بردارین. پاستیل شما کاملا شفاف میشه اما اگه کف رو با مواد کاملا مخلوط کنید پاستیل شما کمی حالت مات پیدا میکنه. بنابراین این کار کاملا سلیقه ای و اختکمکه (من کف رو با مواد مخلوط کردم)

4- مواد رو از روی حرارت بردارین و داخل یک پارچ کوچیک بریزین و به کمک اون از مواد داخل قالب سیلیکونی بریزین تا پر بشه (قالب های مخصوص پاستیل در انواع طرح ها و در میزان های کوچیک در لوازم قنادی ها موجوده) نیازی به چرب کردن قالب نیست چون پاستیل سفت هست خیلی راحت از قالب جدا میشه.

قالب رو داخل یخچال قرار بدین تا پاستیل ها ببندن با اینکه به دلیل وجود پودر ژلاتین اضافی و میزان کوچیک، پاستیل ها خیلی زود خودشون رو میگیرن بهتره اجازه بدین هشت ساعت داخل یخچال بمونن و بعد از قالب در بکمکن.

پاستیل ها رو بعد از در آوردن از قالب داخل یک ظرف در بسته در یخچال نگهداری کنید پاستیل ها در ابتدا کمی حالت چسبندگی دارن اما اگه یک شب داخل یخچال بمونن چسبندگیشون از بین میره و کشدار و خوشمزه میشن.

برای از بین بردنِ کلیِ چسبندگی پاستیل میتونید دستتون رو کمی به گلیسیرین خوراکی آغشته کنین و پاستیل ها رو داخل دستتون حرکت بدین این کار چسبندگی پاستیل ها رو از بین میبره و کمی حالت براق به پاستیل ها میده. در صورتی که به گلیسیرین خوراکی دسترسی ندارین از روغن مایع استفاده کنید اما مواظب باشید میزان روغن زیاد نشه که پاستیل ها حالت چرب داشته باشن این کار فقط بخاطر گرفتن چسبندگی پاستیله و باید خیلی کم از روغن استفاده بشه.

به همین روش انواع پاستیل ها رو در رنگ و طعم های مختلف میتونید آماده کنید.

نکات تهیه پاستیل:

  • چون عمده بخش آماده سازی پاستیل به روش بن ماری انجام میشه بهتره از ظرف استیل استفاده بشه تا حرارت رو به خوبی به خودش جذب کنه و باعث سریع تر شدن فرایند بن ماری بشه اما در صورتی که ظرف استیل ندارین میتونید از ظروف چینی یا شیشه ای هم استفاده کنید اما هرگز از ظرف پلاستیکی استفاده نکنید چون قرار گرفتن ظروف پلاستیکی روی حرارت بخار آب خطرناکه.
  • گلوکز رو از لوازم قنادی ها میتونید تهیه کنید و در صورتی که بهش دسترسی ندارین قابل حذف هست اما وجود گلوکز باعث ایجاد انسجام و حالت کشسانی داخل پاستیل میشه و با حذف شدنش پاستیل شما حالت ژله خیلی سفت رو خواهد داشت.
  • در صورت دلخواه میتونید دو قاشق غذاخوری شکر هم به مواد اضافه کنید و بعد روی حرارت قرار بدین تا پاستیل شیرین تر بشه اما چون خود گلوکز هم شیرینی داره من این کار رو انجام ندادم.
  • پاستیل خانگی به مدت یک ماه الی یک ماه و نیم داخل ظرف دربسته در یخچال قابل نگهداری هست بدون اینکه طعم و کیفیتش تغییری بکنه.
  • اگه قالب خاصی برای پاستیل ندارین یا دوست دارین پاستیل شما مثل پاستیل های بازاری بلند و استوانه ای باشه میتونید از نی استفاده کنید یک طرف نی رو خم کنید و با چسب محکم ببندید میزان کمی روغن مایع داخل نی بریزین و حرکت بدین تا داخل نی کاملا به روغن آغشته بشه بعد نی رو برگردونید و اجازه بدین بمونه تا تمام روغن خارج بشه، نی ها رو داخل یک لیوان قرار بدین طوری که لیوان پر بشه و نی ها حرکت نکنن مایه پاستیل رو داخل یک پارچ کوچیک بریزین و به کمک اون نی ها رو پر کنید و داخل یخچال قرار بدین تا ببنده برای خارج کردن پاستیل ها از داخل نی کافیه قسمت انتهایی نی رو فشار بدین تا پاستیل خارج بشه و بعد بکشید تا بیرون بیاد.
  • به جای از بین بردن چسبندگی پاستیل با گلیسیرین خوراکی میتونید پاستیل ها رو داخل شکر دانه ریز بغلطونید و بعد اضافه های شکر رو با دستتون بگیرین. اینجوری پاستیل شکری درست میکنید مخصوصا ژله هایی که کمی حالت ترشی دارن مثل طعم لیمویی با این روش بسیار خوشطعم تر میشن.
  • برای داشتن پاستیل چند رنگ و لایه ای کافیه یک رنگ ژله رو داخل قالب بریزین و بلافاصله که کمی خودش رو گرفت رنگ بعد رو روی اون بریزین و بعد اجازه بدین کاملا خودشون رو بگیرن.
  • اگه میخواید رنگ پاستیل تون کاملا مات بشه (مثل وقتی که بستنی به ژله اضافه میکنیم) بعد از برداشتن از روی حرارتِ بن ماری با همزن بزنید و این کار رو تا جایی ادامه بدین که رنگ ژله مات بشه.

امیدوارم از طرز تهیه پاستیل خانگی خوشتان آمده باشد. برای مشاهده انواع دسرهای دیگر بر روی لینک کلیک کنید.

منبع: اُکالا
انتشار: 30 آذر 1400 بروزرسانی: 30 آذر 1400 گردآورنده: liten.ir شناسه مطلب: 1954

به "طرز تهیه پاستیل خانگی؛ نکات کلیدی در کشدار شدن آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه پاستیل خانگی؛ نکات کلیدی در کشدار شدن آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید