طرز تهیه کتلت مرغ با مرغ پخته

به گزارش لیتن، کتلت مرغ با مرغ پخته یکی از خوشمزه ترین کتلت مرغ است که هم سبک است، هم مغذی و هم در کمترین زمان ممکن آماده می گردد. این کتلت برخلاف کتلت های معمولی که با گوشت خام تهیه می شوند، با مرغ پخته ریش ریش شده درست می گردد و به همین علت بافتی لطیف تر و سبک تر دارد. به علاوه اگر مرغ آب پز اضافه از وعده قبلی دارید، می توانید با استفاده از آن در کمتر از نیم ساعت یک وعده تازه خوش طعم و مالی آماده کنید. در ادامه، طرز تهیه کتلت مرغ با مرغ پخته را قدم به قدم آموزش می دهیم.

طرز تهیه کتلت مرغ با مرغ پخته

مواد لازم برای طرز تهیه کتلت مرغ با مرغ پخته

  • مرغ پخته بدون استخوان 1 لیوان پر (ریز ریش ریش شده)
  • سیب زمینی میانه 2 عدد
  • پیاز میانه 1 عدد
  • تخم مرغ 1 عدد
  • پودر سوخاری به میزان لازم
  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه نصف پیمانه
  • پودر سیر یا سیر تازه رنده شده 1 قاشق چای خوری
  • جعفری یا گشنیز خردشده (اختیاری) 2 قاشق غذاخوری
  • روغن مایع به میزان لازم

مراحل طرز تهیه کتلت مرغ با مرغ پخته

مرحله اول: آماده سازی مواد اولیه

ابتدا مرغ پخته شده را ریش ریش کنید. اگر از مرغ آب پز به جای مانده استفاده می کنید، حتماً پوست و استخوان آن را جدا کنید. سیب زمینی ها را پخته، پوست بگیرید و با رنده ریز، رنده کنید. پیاز را نیز رنده کنید و آب آن را با فشار کامل بگیرید تا باعث شل شدن مایه کتلت نگردد.

مرحله دوم: تهیه مایه کتلت

در یک کاسه بزرگ، مرغ ریش ریش شده، سیب زمینی پخته، پیاز آب گرفته، تخم مرغ، سبزیجات معطر، پودر سوخاری، نمک و ادویه ها را بریزید. با دست یا قاشق چوبی خوب ورز دهید تا مایه ای یکدست، چسبناک و قابل فرم دادن حاصل گردد. اگر مایه شل بود، کمی دیگر پودر سوخاری اضافه کنید.

مرحله سوم: شکل دادن به کتلت ها

از مایه آماده شده، به میزان یک گردو بردارید و در دست فرم دهید. می توانید آن ها را بیضی یا گرد شکل دهید. ضخامت هر کتلت حدود یک سانتی متر باشد تا مغزپخت گردد و ترد بماند.

مرحله چهارم: سرخ کردن کتلت ها

در یک تابه نچسب، میزانی روغن بریزید و اجازه دهید داغ گردد. سپس کتلت ها را با فاصله در تابه بچینید و هر طرف را حدود سه تا چهار دقیقه روی حرارت میانه سرخ کنید تا طلایی و برشته شوند.

مرحله پنجم: گرفتن روغن اضافی

بعد از سرخ کردن، کتلت ها را روی دستمال کاغذی آشپزخانه قرار دهید تا روغن اضافی شان گرفته گردد. این کار باعث می گردد کتلت سبک تر و سالم تری داشته باشید.

مرحله ششم: سرو نهایی

کتلت مرغ با مرغ پخته را می توانید با نان یا برنج، سالاد فصل، سبزی خوردن یا ترشی دلخواه سرو کنید. این غذا انتخابی عالی برای وعده شام، ناهار یا حتی ساندویچ های خانگی است.

نکات کلیدی طرز تهیه کتلت مرغ با مرغ پخته

استفاده از مرغ پخته در تهیه کتلت باعث می گردد بافت نرمی داشته باشید و آماده سازی سریع تر گردد. اما اگر می خواهید طعم و ظاهر کتلت تان حرفه ای باشد، رعایت چند نکته لازم است. در ادامه مهم ترین فوت وفن ها برای درست کردن کتلت با مرغ پخته شده را بخوانید:

تفاوت استفاده از سیب زمینی پخته و خام در مایه کتلت

در بسیاری از نسخه های طرز تهیه کتلت مرغ با سیب زمینی پخته، بافت کتلت نرم تر و چسبنده تر است. اما اگر می خواهید کتلت تردتری داشته باشید، می توانید مثل برخی دستورها از سیب زمینی خام رنده شده بهره ببرید. البته در این روش باید سیب زمینی را بعد از رنده کردن آب بگیرید؛ همان طور که در طرز تهیه کتلت مرغ با سیب زمینی خام نیز توصیه می گردد.

طعم دهی خاص به سبک شیرازی

اگر دوست دارید طعم کتلت شما متفاوت باشد، پیشنهاد می کنیم از روش طرز تهیه کتلت مرغ شیرازی بهره ببرید. در این روش کمی آبلیمو، سبزی معطر خشک مثل مرزه یا ترخون و گاهی دارچین به مایه کتلت اضافه می گردد. این ادویه ها طعمی خاص و خوش عطر به کتلت شیرازی می دهند و برای مهمانی هم مناسب است.

کتلت مرغ بدون سیب زمینی برای رژیمی ها

در دستور کتلت مرغ پخته بدون سیب زمینی، معمولاً به جای سیب زمینی از پودر سوخاری یا آرد نخودچی استفاده می گردد. این نوع کتلت برای افرادی که رژیم دارند یا در پی کاهش کربوهیدرات هستند، گزینه مناسبی است. می توانید به مایه کمی سبزیجات بخارپز مثل بروکلی خردشده هم اضافه کنید تا ارزش غذایی افزایش یابد.

ترکیب مرغ چرخ نموده با سیب زمینی

در طرز تهیه کتلت مرغ چرخ نموده با سیب زمینی از مرغ خام یا نیم پز استفاده می گردد که همراه با سیب زمینی رنده شده چرخ می گردد. این روش باعث انسجام بیشتر مایه و طعمی آشناتر می گردد. اگر قصد دارید کتلت ها را فریز کنید یا از قبل آماده نمایید، این مدل انتخاب مناسبی است.

چطور کتلت مرغ مان واقعاً خوشمزه ترین باشد؟

برای داشتن خوشمزه ترین کتلت مرغ به چند نکته دقت کنید: از مرغ طعم دار شده (مثلاً پخته شده با پیاز و برگ بو)، پیاز آب گرفته، ادویه کامل و پودر سوخاری بهره ببرید. در کنار آن، کمی جعفری خردشده یا گشنیز داخل مایه بیفزایید تا عطر بهتری بگیرد. همه این موارد راز خوشمزه شدن کتلت است و آن را حرفه ای و مجذوب کننده می نماید.

کتلت مرغ مجلسی؛ ظاهر زیبا برای مهمانی

اگر در پی ظاهر شیک و مجلسی برای غذا هستید، می توانید طبق طرز تهیه کتلت مرغ مجلسی، از قالب های سیلیکونی برای فرم دادن بهره ببرید یا آن را به شکل های خاص درآورید. بعلاوه با ترکیب زعفران و زرشک داخل مایه یا برای تزیین نهایی، کتلت ها ظاهر متفاوت و مهمانی پسندی خواهند داشت.

ایده هایی برای تزیین کتلت مرغ

برای تزیین کتلت مرغ می توانید از برش های نازک هویج بخارپز، نخودفرنگی، فلفل دلمه ای رنگی و حتی حلقه های پیاز سرخ شده بهره ببرید. سس قرمز یا سس ماست هم برای کنار بشقاب عالی است. اگر کتلت را برای بچه ها تهیه می کنید، آن را به شکل حیوانات یا قلبی فرم دهید تا برایشان مجذوب کننده تر باشد.

تفاوت بین کتلت با مرغ پخته و مرغ چرخ نموده

اگر بین انتخاب کتلت با مرغ پخته و مرغ چرخ نموده مردد هستید، خوب است بدانید کتلت با مرغ پخته شده بافت نرم تری دارد و برای بچه ها یا سالمندان مناسب تر است. اما مرغ چرخ نموده باعث انسجام بیشتر مایه می گردد. انتخاب بین این دو بسته به ذائقه و بافت موردنظر شماست.

حالا که طرز تهیه کتلت مرغ با مرغ پخته رو یاد گرفتید، شما چه تغییراتی به دستور این غذا می زنید؟ با ما در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید و تجربیات خودتون رو بگید!

منبع: کتاب کاله
انتشار: 8 اردیبهشت 1404 بروزرسانی: 8 اردیبهشت 1404 گردآورنده: liten.ir شناسه مطلب: 2477

به "طرز تهیه کتلت مرغ با مرغ پخته" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کتلت مرغ با مرغ پخته"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید