مقاله: طرز تهیه سرکه انگور شفاف خانگی؛ بدون استفاده از مخمر و سرکه آماده
به گزارش لیتن، بعد از گذشت 20 روز، انگورها را تخلیه نموده و مایع را به ظرف کوچکتری منتقل کنید. تفاله های انگور را در یک پارچه نخی تمیز بریزی و با دست خوب فشار دهید تا آبشان گرفته گردد. این آب را به مایع قبلی اضافه کنید. نمک را اضافه کنید و هم بزنید.

در ظرف را بگذارید اما آنها را محکم نبندید تا امکان رد و بدل شدن جریان هوا همچنان وجود داشته باشد. حالا ظرف شیشه ای را برای 30 تا 50 روز در مکان قبلی بگذارید. البته در این روزها دیگر نیازی به هم زدن ظرف ندارید.
نخود و بلغور را به آنها اضافه کنید. سپس روی دبه یک پارچه تنظیف بکشید و برای 20 روز در فضایی تاریک با دمای حدود 25 درجه سانتی گراد قرار دهید. اگر دمایی که دبه را در آن قرار می دهید بالاتر باشد، انگورها کپک خواهند زد و اگر پایین تر باشد هم عمل تخمیر انجام نخواهد شد.
انواع سرکه، از بالزامیک گرفته تا سرکه انگور، سیب یا انار، فواید زیادی را به بدنتان می رسانند و با یاریشان می توانید غذاهای خوشمزه و متفاوتی را هم آماده کنید. برای تهیه سرکه انگور، ابتدا انگور ها را خوب بشویید و صبر کنید خشک شوند. سپس آنها را در یک دبه بزرگ بریزید. آب را به انگورها اضافه کنید تا روی انگورها را بپوشاند.
منبع مقاله: طرز تهیه سرکه انگور شفاف خانگی؛ بدون استفاده از مخمر و سرکه آماده